Sovány a vadászgörényem és foltokban kopaszodik! Mi lehet a baja? 6 éves, ivartalan hím.
A nagy has, kiálló bordák lehet még lépmegnagyobbodás is, vagy esetleg bélgyulladás. Ha a kopasz foltok a hátsója felé vannak akkor mellékvese megnagyobbodásra is lehet gyanakodni.
Én mindenképp elvinném orvoshoz, és nem várnék vele napkoat, hátha jobban lesz. A görények nagyon jól tudják titkolni a betegségeiket, és ha már nagyon látszik rajtuk, hogy leromlott az állapotuk akkor már nagy szokott lenni a baj.
Csak egy példának, mert most történt velem pont két hete. A görényem egyik napról a másikra elkezdett hányni, ment a hasa, és egyáltalán nem akart enni. Azonnal mentem az orvoshoz, mert azt hittem, hogy lenyelt valamit és bélelzáródásra gyanakodtam. Megműtötték, kiderült hogy semmit nem evett meg, viszont valami mégis elzárta a beleit. Az egyik nyirokmirigye volt begyulladva és babnyi méretűre duzzadva. Ez nyilván nem egy nap alatt történt vele mert előtte teljesen egészséges volt az állat, semmi jelét nem mutatta, hogy beteg lenne. Egyik nap még jól volt, aztán másik nap KO.
Már csak ezért sem halogatnám annyira azt az orvosi látogatást, a görényed érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!