A csincsillák mennyire képesek nyugodtan lenni?
Első, ha téged seprűvel kergetnének, Te mennyire lennél nyugodt és barátságos??? Jézusom, a barátnődnek semmilyen élőlényt nem lenne szabad tartania!!!!
A kérdezőnek: A csincsillát ketrecben tanácsos tartani, tehát alomhoz szoktatni nem kell. Nekem is volt csinem, minden este 1-2 órára kiengedtem őket, azalatt is bogyóztak persze, de az szagtalan és összesöpörhető, ill. felporszívózható. Felügyelet nélkül szabadon hagyni őket nem jó ötlet, mert azért megrágnak mindent, pl. a kábeleket is, ami senkinek sem jó.
Nem igazán ölbéli állatok, de okosak, jópofák, és ha nem vadítja el őket a gazdájuk seprűvel, akkor azért simizni is lehet őket, de ehhez bizalom kell.
Köszi a válaszokat!
Ja, és valószínűleg én is seprűnyéllel zavarnám ki valami alól ha bebújik.
A seprűnyéles dolog pedig állatkínzás. A 2006-os állatvédelmi törvény is kimondja, hogy a kedvtelésből tartott kisállatodnak semmilyen módon nem okozhat felesleges szenvedést vagy félelmet. A seprűvel kikergetés bizony elég félelmetes.
Tapasztalatból mondom, hogy ha esetleg kiszökik vagy séta közben elsétál a biztonságos övezetből, akkor leülsz vele szemben, mármint azzal szemben, ahova bújt, akkor előbb utóbb magától ki fog jönni kíváncsiskodni és enni, nem akar örökre egy szekrény mélyén ülni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!