Mit gondoltok 4 éves fiú tengeri malacka mellé lehet egy fiatal kisfiút venni társnak?
Hogyne lehetne együtt tartani őket! Én is együtt tartok 2-t, előzőleg is 2-t tartottam. Annyi a lényeg, hogy nagyon meg kell nézni, milyen malacokat raksz össze. El kell menni a tenyésztőhöz, vagy az örökbeadóhoz úgy, hogy viszed magaddal a mostani malacodat is, és ott helyben összengeded a "jelölttel". Ha jól elvannak egymással, akkor valószínűleg nem lesz gond, ha mégis, akkor örökbefogadás esetén tuti visszaveszik a malacot 1 hónapon belül, de szerintem egy normális tenyésztővel is le lehet beszélni próbaidőt.
Viszont a ketrecet lehet, hogy nagyobbra kell majd cserélned, mert ha megnő a másik malac, akkor már lehet, hogy kevés lesz nekik ez a hely. Persze ha kistestű mindkettő, akkor belefér, ha rendszeresen kiengeded őket.
Lányt semmiképp se vegyél mellé, csak ha előtte ivartalanítod a fiúmalacodat.
Hat attol fugg hogy volt e vele elotte allat.
Szoval ha nem akkor nem fogja turni es az egyikuk el fog puszulni
De ha volt akkor lehet csak az a lenyeg hogy legyen egy dominans koztuk.😊
Mert lehet is. Elpusztulni max. akkor fog a kicsi, ha minden előzetes társítás nélkül raksz össze 2 fiút, ez esetben könnyel előfordulhat, hogy a két malac nem bírja egymást (csak te ezt nem tudtad előre), és állandóan verekedni fognak, ami előbb-utóbb a kicsit halálával jár.
Én a 2,5 éves fiúmalacom mellé örökbefogadtam egy hozzá képest feleakkora, akkor 3 hónapos kisfiút, miután az előző társa meghalt. Az első perctől kezdve jól kijöttek, és bár mostanában (1,5 év elteltével) már össze-összekapnak, ez nem túl gyakori és súlyos sérülés egyszer sem történt. De pl. egyszer nyaralt nálunk egy fiúmalacka, és amikor próbaképp összeengedtem őt a kisebbik malacommal a szobám padlóján, egyből elkezdte kergetni és a fogát csattogtatni rá, pedig ő egyébként egy nagyon szelíd malac volt. Tanulság: CSAK előzetes összeengedés után szabad társat választani fiú mellé. Ha nagyon agresszív vagy domináns lenne, akkor azt a tenyésztő/örökbeadó úgyis mondani fogja neked és ez esetben lehet, hogy tényleg nem való mellé kismalac, de ha szelídebb típus, akkor előbb-utóbb fogsz mellé találni másikat.
A 80*50 pedig max. a kistestű malacoknak jó, már a 100*50 se túl nagy, ha fiúmalacokról van szó. Egyrészt mert általában sokkal nagyobbra nőnek mint a lányok, másrészt mert minél kisebb a hely, annál agresszívabbak lesznek egymással, hiszen kevesebbet mozognak és nem is mindig tudnak elbújni egymás elől. Mindenképp próbáld növelni az életterüket, pl. tegyél be emeletet, vagy kapcsold össze egy kisebb ketreccel a nagyot, ahova át tudnak menni, ha megunták egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!