Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Nyulat lehet szobában tartani?

Nyulat lehet szobában tartani?

Figyelt kérdés
Saját szobámra gondoltam, ahol alszok, tanulom stb... Vagy túl nagy hozzá? Amik az állatkereskedésben vannak, azoknak jó az a nagyságú ketrec/terrárium amiben vannak, vagy nagyobbat kell venni? És melyik az a nyuszi amelyiknek a legkisebb hely kell ketrecnek (sétáltatásokat meg egyéb mozgási területet most nem számolnám bele)?
2010. márc. 15. 02:24
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Anyum szerint túl büdösek a szobában való tartáshoz, ez igaz?
2010. márc. 15. 02:25
 2/11 anonim ***** válasza:
27%
Ha ólban laksz, akkor lehet.
2010. márc. 15. 05:31
 3/11 anonim válasza:
54%
Szerintem felejtsd el!nekem volt nyuszim,szobába...iszonyu büdös!naponta 3szor takaritottam!kevés volt...nem lehet olyan gyorsan takarítani,mint amilyen gyorsan sz*rik!Én nem ajánlanám!
2010. márc. 15. 06:06
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk 5 évig élt egy oroszlánfejű nyuszi a házban, a kisfiam kapta egyszer húsvétra.

Nem volt büdös (talán mert nőstény volt, de nem tudom, volt-e ennek köze hozzá). Nem volt "szobatiszta", összevissza kakálta-pisilte a ketrecet, úgyhogy nem lehetett naponta úgy takarítani, mint a hörcsögöt (ők többnyire egy sarokba piszkítanak), így hetente 1x takarítottam: nyuszi ki, alom kukába, ketrecet a kádban fertőtlenítővel alaposan kimostam/kisúroltam, szárazra töröltem, új forgács min.1-1,5 ujjnyi vastagon vissza, nyuszi vissza. Sokszor jönnek hozzánk vendégek, sőt, akkoriban a védőnő is gyakran jött, de soha, senki nem szólt, hogy büdi lenne a nyúl, ellenben szívesen játszottak vele.

Ha jól tartod, elég forgács van alatta és megfelelően takarítod ki a ketrecét (nem csak alomcsere, vagy max egy kis vízzel lögybölés, hanem alapos fertőtlenítés), akkor nem lesz büdös. Arra viszont készülj, hogy ahogy ugrabugrál a ketrecben, mindig kirúgja az almot (hét közepe felé már bogyós almot! :=) ), azt viszont folyamatosan takaríthatod, akár óránként is, de akkor is ott lesz a padlón :=).

A ketrecünk pedig kb. 1 m x 50 cm, most egy tengerimalac lakik benne. Én úgy gondolom, ez a minimum, ami kell, de ennél vannak nagyobbak is, illetve lankás "pallóval" ki lehet alakítani egy második szintet is az egyik oldalon, így azalatt remek búvóhely is lesz. Ehhez mindent megkapsz műanyagból (könnyebb tisztítani) ill. fából is az állatfelsz.boltokban. Ezen felül van egy fressnapf-os kisállatkifutónk, ez tavasztól őszig a kertben, félárnyékban volt felállítva (itató ide is kell!!!), és nyuszkónk itt szaladgált kb.9-től du.6-ig (akkor már jönnek a szúnyogok, arra vigyázni kell!). A kifutót érdemes naponta kicsit odébbrakni, így a fű is túléli a rágcsálást.

2010. márc. 15. 07:36
 5/11 anonim ***** válasza:
Szerintem sokan tartják szobában. Nálunk a több fény és a számára kellemesebb hőmérséklet miatt lakik az előszobában. Amúgy sokáig a lakásban szabadon rohangált, egy-két bogyót hagyott el maga után néha, de az szinte jelentéktelen volt. Szaga semmi nem volt, mindenki ezzel a tévhittel jött hozzánk, és megdöbbenve tapasztalta az ellenkezőjét:) Amióta ivarzik, a helyzet romlott egy kicsit, mert azóta durván jelöl, és hát a bogyóinak és a pisijének is erősebb a szaga. De a mienk használja a ketrecbe helyezett wc-jét, úgyhogy napi egy takarítással ez is orvosolható (korábban 2-3 naponta is elég volt). Ha pedig kint van, úgyis figyelni kell rá.
2010. márc. 15. 08:31
 6/11 anonim ***** válasza:
Ja, igen, nekem nőstény nyuszim van (nem tudom, igazából ez mennyire számít), és a legkisebb fajtájú nyuszkónak is kell a min. 100x50-es ketrec!!
2010. márc. 15. 08:33
 7/11 anonim ***** válasza:
Nekünk volt a lakásban törenyuszink.Egyáltalán nemvlt büdös, mi naponta kiszedtük alóla a "nyuszibogyókat" és 3 naponta takarítottuk.A ketrecben egy sarokba pisilt ahova vettünk neki ilyen műanyag nyuszi vécét,sőt ha kiengedtük akkor is visszajárt a ketrecébe vécézni, szóval nekünk szobatiszta is volt.Egyedüli gont hogy szétszedte a lakást, letépte mindenhonnét a tapétát elrágta a vezetekét, úgyhogy sajnos elkellett adnunk. :(
2010. márc. 15. 11:53
 8/11 anonim ***** válasza:
*vezetéket
2010. márc. 15. 11:54
 9/11 anonim ***** válasza:

A bűz elkerülése érdekében annyit tudnál tenni, hogy a gyaluforgács alá teszel egy kis réteg macskaalmot.

Az jobban felszivja a vizeletét.

2010. márc. 15. 14:10
 10/11 anonim ***** válasza:
Nekem szobában tartott nyuszim van és nincs vele semmi probléma, nem büdös. A ketrec 100*50-es, ekkora minimum kell, de ezt írták már előttem is. Nem piszkítja össze az egész ketrecet, egy sarkot kijelölt magának ahova egy műanyag alomtálat raktunk be neki. Ebben alomnak fapellet van ami nagyon jó nedvszívó képességű és a szagokat és jól megköti így ezt elég hetente 2-szer kicserélni. A szobában ha ki van engedve akkor pár bogyót ugyan elhagy maga után amit könnyű összeszedni, viszont sosem pisil csak a ketrecében. A tapétát, függönyt tényleg letépegeti, ami az útjába kerül azt megrágja de hát istenem...:) A fontosabb dolgokat nem hagyom elöl amikor kint van. Én csak ajánlani tudom a nyuszi tartást, bűbájos állatkák.:)
2010. márc. 15. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!