Ma meghalt mindkét aranyhörcsögöm, egyszerre és teljesen váratlanul. Mi lehetett az oka?
Bocs, de nekem kicsit fura ez a kérdés...
Én úgy tudom, hogy a hörcsögök nem élnek 4 évig, de még 3-ig sem, max. 2, 2 1/2-ig. Ha a tieid mégis ilyen öregek voltak, akkor nyilván ezért halhattak meg...
A másik, hogy a halott höri nem "nyúlik ki", hanem igencsak megmerevednek, és kőkemény lesz a testük (hullamerevség).
Hát ők eddig éltek, igen idős hörcsögök voltak, de még nem mutatták jelét annak, hogy el akarnának távozni.
Mindkettő eléggé "kinyúlt", de ez csak átvitt értelemben. Szóval: a testük merev volt, a mancsukat keresztbe fűzték. a lábaikat kinyújtották és a testük kezdett lehűlni. Az egyik (az idősebbik) a szemét nyitva tartotta, szóval nyitott szemmel halt meg. A másik pedig csukott szemmel. Amikor bementem az idősebbik még élt, mert lélegzett és a vackából kijött a feje az etető edényben volt. A másik is kint volt a vackából, ő azonban már le volt merevedve és nem is lélegzett. Hirtelen nem tudtam mit csinálni, az idősebbiket lámpa alá tettem, hátha megtudom menteni. Sajnos nem sikerült, a segítség pedig későn érkezett. :(
Lehetett kajától, de lehetett valamilyen fertőzés is, mivel idősek voltak már mindketten, talán már le volt gyengülve az immunrendszerük.
Egyébként nekem is volt egy hörcsögöm, "aki" 4 és fél évig élt.
Sok minden lehetséges... de!
A patkányméreg pont így működik! Sok idő múlva hat - mivel a patkányok csak akkor eszik meg, ha néhány társuk már sok órája evett, és még mindig él.
Egy boncolás megoldaná a kérdést.
De lehet, hogy elég lenne az ételt bevizsgáltatni.
Még nem tudjuk, hogy mi lesz a testük sorsa, lehet, hogy boncolás. Egyelőre azzal tudom nyugtatni magam, hogy eléggé öregek voltak és a közeljövőben biztos, hogy meghaltak volna.
Köszönöm a válaszokat! Ha van még valakinek ötlete, szivesen fogadom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!