Tengerimalac gazdik! Nektek havi szinten mennyire jön ki az állat tartása?
2 tengerimalacnak havi szinten mennyi a költsége?
Nekem is vannak malacaim, már 4 éve, kíváncsiságból kérdezem.
Nekem sokba, mert 3 naponta takarítom őket, és mert a szénának a felét nem hajlandóak megenni, letúrják maguk alá az alomba, úgyhogy azt is gyakran kell cserélni.
1 kg-os Multifit szénát szoktam venni nekik, mert azt tartom a legjobb minőségűnek, a nagyobb kiszerelések apróra vannak törve és sárgák. A többi márka meg vagy szúrós, vagy poros. Alomból a 60L-es Roni forgácsot veszem, abból 1 zsák elég 3 alomcserére.
A széna és a forgács is 1000ft/kg, tehát egy hónapra kb. 7000 ft, és emellé jön még a zöldség, a táp egy hónapra elosztva, meg a Gastroferm, C-vitamin stb. de ez szerintem kb. összesen egy 1000es (de akkor lehet, hogy sokat mondtam). Tehát max 8000ft.
Nyilván ha fatelepről hozatnám a forgácsot, ingyen lenne, a szénát meg lekaszálhatnám, de mivel pesti vagyok, ez utóbbi nem opció, fatelepet meg elérhető távolságban nem tudom, hol találok. Egyszerűbb az áruházban berakni a kocsiba az almot.
Köszi a választ!
Igazából nekem is elég sokra jön ki.
Forgács 2000ft/hó (egy héten 2szer minimum kitakarítom, mert nem szeretnék kellemetlen szagokat)
Szénával nálam is az a helyzet, mint nálad, szétrángatják, hiába van szénatartó, letapossák, és már nem eszik meg.. 2000ft/hó
Állatboltban veszek magkeveréket(versele) 1500ft/kg
2 havonta még veszek 10kg-os tápot is, ez igazából nyúltáp, ezt keverem magokkal 4000ft.
Zöldségből havi szinten 10000ft. /napi szinten kb. 300ft. uborka,répa,alma.../
Enni meg inni, reggel-este frisset kapnak.
+ A víz, de ezt nyilván nem számolom ki:DD
Havonta 2× kapnak Cebion cseppet is, havonta veszek fogkoptatót nekik, illetve havonta van 1× jutalomfalat.
Igen csak ott van a havi 20000ft-nál a két drágaságom.
Nem tudom, hogy túlzásba viszem-e, viszont szerintem jól vannak tartva.
Ketrecet is 20ezerért vettük anno, bár szó mi szó, hogy jó nagy, lehet benne rohangálni. 2 itató van, ezt évente cseréljük, 1200ft volt utoljára a kettő. 2 tál van bent, ami 1000ft volt.
Almot a Biofarmertől rendelem. 20 kiló, 2500 a forgács+1500 a futár=4000 ft (ez ugyan lóalomként van a neten, de teljesen ugyanaz mint a Multifit)
Táp Multifit 2,5 kg=2500 ft
Széna Multifit 5 kg=2700 ft.
Ez eddig 9200 ft, átlagosan másfél hónapra elegendőek ezek a mennyiségek. Tehát leosztva havi kb. 6200 ft.
Plusz ugye a zöldségfélék, búzafűmag amit elültetek, kb. 5000 ft. És 2 malacom van. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!