Morog a nyuszim hasa, mit tegyek?
ha nincs kóros tünete, nem vészes, enyhe kólika, lehet bármitől. Mivel a nyúl cökotróf, azaz elsődleges székletét visszaeszi, ha gond van, látni fogod, hogy nyúlbogyók helyett hasmenést csinál. De ez is könnyen kezelhető általában.
A sok száraztápra sok vizet iszik, az lehet azt ok. Adjál neki almát, répát, a sok pektin megnyugtatja a beleit.
Hogy találod a nyuszidat?
Mit adsz neki egy nap pl?
ez helytelen! :(
sajnos nagyon rossz, ha így táplálod a nyuszid ebbe bele is halhat :(
ne adj neki tápot csak maximum heti egyszer!!!!
ugyanis a széna az ő fő táplálékuk 80%-a az étrendjüknek!
a téápban rengeteg káros anyag van, és sokszor gyomorbántalmakat okozhat, én is úgy tudtam meg, hogy rosszul tartottam két 2 évig a nyuszimat, épp hogy megúszta szegénykém, de ma már boldog kis élete van semmi rosszkedv vagy pocikorgás.
szóval összegevzve: Reggel rakj be neki szénát amit egésznap tud majszolgatni, este adj neki még szénát (nem baj ha sok van bent neki) viszont én a vacsorához zöldséget szoktam adni minden este. vagy egy répát, vagy egy körte darabot, vagy almát , uborka, paprika, görög dinnye, sárgadinnye. lényeg, hogy valamit mindig!
nyáron amíg tehettem szedtem neki zöldet lentről, de nem füvet! és minden pénteken kap egy kis adag tápot!
így tápláld a nyuszkód, és semmi baja nem lesz :) nem lesz gyomorkorgás :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!