Tegnap megszantunknes hazahoztunk egy dszungariari törpehörit a jereskedésből . Ide kell egy kerdőjel? Lent
"az eladó beszámolt a tartásról" - huh, azt én is meghallgattam volna:S
- önitató legyen, ne tálkába legyen a víz, mert könnyen összevizezi vele magát, és gyorsan megfázik (a megfázásra nagyon érzékeny a hörcsög, és könnyen bele is pusztulhat!)
- a futókerék legyen elég nagy, és 20 cm-est használok, abban már nem hajlik meg rendellenesen a háta, ha tekeri. És teli futófelületű műanyag legyen, ne fémrácsos, mert az könnyen végtagtöréshez vezethet
- nem kell alá keménypapír, a faforgács viszont legyen olyan vastag, amilyen csak lehet
- odút nem írtál, de az nagyon alap!!! (az eladó (ezt sem) mondta?)
- ha befér, jó lenne egy kis tálkába csincsillahomok, az egyben wc is, meg homokfürdő, a bundáját tisztítja benne. A legtöbb höri nagyon szereti
- valami játék sem ártana
Egy ekkora ketrecet jó hetente tisztítani. (wc sarkot naponta, ha megjelöli valamelyik játékot, szükség szerint azt is gyakrabban. A faforgács tiszta részéből egy adagot jó visszatenni neki, mert akkor érzi rajta a szagmintáját, és tisztítás után sem lesz neki a hely olyan idegen. Napi kb. fél óra törődést igényel.
Jó minőségű, speciális magkeveréket adj neki. Ezen kívül nagyon kis mennyiségben kaphat bizonyos zöldséget (mosva-szárítva), gyümölcsöt(mosva-szárítva), tejterméket, főtt tojás fehérjét (amit én szoktam: sárgarépa (a zöldje mérgező), alma (a magja mérgező), dinnye (mag nélkül), uborka, sajt, túró
Valamint adj neki vegyszermentes szénát. (Én boltit veszek, egy kis zacskó is sokáig elég) Ezt eszi is, és ki is béleli vele a házát.)
jó sok forgácsot rakj alá. a törpehörik a természetben a föld alatt élnek, a forgácsban imádnak elbújni meg kis járatokat fúrni maguknak.
az enyém is úgy szokott lubickolni benne mintha víz lenne, főleg mikor frissen cserélem:D
Rendben. Akkor holnap, munkabol jövök haza a közvetkezőket veszem:
Meg forgacs, golyós itató,, ketemeletes faház, szénaház(ilyet vehetek? Nagyon megtetszett). Vecesarok(benne csincsihomok. Ez igy jó lesz?
Igen, így jó lesz:) A szénabújóka is jó ötlet:)
Leld sok örömöd benne:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!