Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Fiú lány párosítású tengerimal...

Fiú lány párosítású tengerimalacokkal mi a teendő?

Figyelt kérdés
van egy lány tengerimalacom és most raktam hozzá egy fiút mert árva lett szegény. hallom h tetszenek egmásnak mert állandóan füttyögnek de a fiú felakarja kettyinteni a lányt....mindig ezt fogják csinálni egymással? vagy van h leállnak és csak szép nyugodtan vannak egymás mellett? azt olvastam h kész gyilkosság a lány tengerimalac mellé betenni egy fiút :S ennyire nem férnek meg egymás mellett? de az állatkereskedésben akkor h h elvannak? segítség
2010. márc. 10. 18:15
 1/9 anonim ***** válasza:
Arra gondolhattál volna, hogy hogyha összeraksz lányt fiúval, akkor mi lesz. Nekem ezt a fütyörészéses dolgot csak eleinte csinálták folyamatosan, most már csak néha csinálják, bár igaz, hogy minden nap. A legtöbbször csak alszanak. Bár lehet, hogy már azért nem nagyon csinálják, mert a lány malacom vemhes. Na jó, bocsi, alaposan elkalandoztam :)
2010. márc. 10. 18:23
 2/9 anonim ***** válasza:
Azt akartam, hogy lehet, hogy vemhes :)
2010. márc. 10. 18:24
 3/9 A kérdező kommentje:
akkor válasszam el őket? és néha engedjem össze őket? :)
2010. márc. 10. 18:24
 4/9 anonim ***** válasza:
hát nekünk egy ketrecben vannak! és néha mikor rájön a fiúra akkor fel is kettyinti de ez évente kb. 2x van! de az a jó h ahova járunk állatboltba ott mindig mondja is a srác h kéne neki kistengerimalac! szóval mi mindig elviszzük öket oda! de amugy ha nem akarsz kicsiket jobba ha külön rakod öket!
2010. márc. 10. 18:31
 5/9 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a segítségeket, hát az lesz inkább h barátom elviszi magához afiút a lány mellé meg veszek mégegy lányt
2010. márc. 10. 18:51
 6/9 anonim ***** válasza:
Igen, az a legjobb, ha egyneműeket tartasz együtt. Bántani biztos nem fogja a fiú a lányt, csak évente minimum kétszer lesznek malackáik, akiknek nehéz jó gazdit találni... Az oké, hogy beadod a kereskedésbe, de arra is gondolsz, mi lesz velük utána? Lehet, hogy megevszi valaki, aztán sz*rik rá, és 2 hónap múlva elpusztul. Vagy a kereskedésben (mivel a fiúk- lányok vegyesen vannak) idejekorán párosodik, majd belepusztul a szülésbe... Én nem szeretném a malackáim utódait ilyennek kitenni, ezért vettem 2 lányt. Mondjuk az egyik vemhes volt, persze ezt nem tudtam, mikor megvettem. Az ő 2 kicsijének szuper gazdit sikerült találni, és boldogok. Soha nem adnám őket be egy boltba... Már ott amilyen szakszerűtlenül bánnak velük, az szörnyű.
2010. márc. 11. 15:58
 7/9 A kérdező kommentje:
lányt vettem mellé végül, de miből gondolod hogy rossz gazdikhoz kerülnek az állatkereskedésekből? akk ennyi erővel mindenkinek ezt lehetne mondani akk rád is? soha nemtudhatod hogy most jó vagy rossz gazdihoz kerülnek e, ráadásul nemhiszem hogy valaki csak úgy venne magának malacot, ha már vesz azért veszi hogy szeretgesse.te is állatkereskedésben vetted.... és rossz állapotban vannak? mert valószínűleg nem...az állatkereskedésekben jól bánnak velük, mert ha nem így lenne akkor komoly bajban lennének. nemtudom nállad milyen az állatkereskedés de én örömmel mondhatom hogy Miskolcon az összes állatkereskedésben jól bánnak veük
2010. márc. 14. 12:03
 8/9 anonim ***** válasza:
nálunk is jól bánnak a malacokkal a boltokban, de sajnos az egyik malackánk akit kereskedésben vettünk 4 hónaposan elpusztult :( nem tudom mi lehetett vele, talán vemhes volt :( (NEM nálunk lett vemhes mielőtt még valaki leszólna)
2010. márc. 25. 16:45
 9/9 anonim ***** válasza:

Hát ez az! Nekem az nagyon kevés, hogy beadom a boltba, és vagy jó gazdija lesz, vagy nem. Én a saját szememmel akartam látni, hova kerülnek. Nem azt írtam, hogy minden bolti malacnak rossz gazdája lesz, csak azt, hogy kétséges, mi lesz vele. Érted... Lehet, hogy szeretik az új helyén, csak épp fogalmuk sincs a malactartásról, és mondjuk egész hátralévő életében egyedül senyved egy kis terrariumban, majd elpusztul 3 évesen, mert sose kapott zöldeleséget... Én ezt nem akarnám megkockáztatni évente sok- sok kismalaccal!

Az enyémek szerencsére egészségesen jöttek ki a boltból, csak épp az egyik vemhes volt. Persze ezt akkor még nem tudtam, nem jatszott. A túl fiatalkori vemhesség nagyon veszélyes a maliknál, gyakran belepusztulnak a szülésbe. Plusz, lehet, hogy nálatok másként van, de itt közösen laknak a fiú és a lány malacok. Párosodnak össze vissza, ha úgy alakul, akkor a testérek is- remélem, nem kell mondanom, hogy ebből milyen utódok tudnál születni. Aztán még, sok boltban együtt tartják őket a törpenyuszikkal, ami meg azért veszélyes, mert a nyuszi megrúghatja ugrás közben, aztán annyi a történetnek.

Ehhez képest én házhoz vittem a kismalikat az új gazdinak, láttam, milyen klassz ketrecük és kifutójuk lesz, még azt is megmutatta a gazdi, milyen tápot esznek a malacai. Összeismertettük az újakat a régiekkel, és megmutatta a 9 éves malackáját is, akit kigyógyíttatott egy daganatos betegségből. A lényeg, hogy láttam, 100%-ig jó gazdi, nem pedig rábíztam a szerencsére, hogy vagy bejön, vagy nem...

2010. márc. 26. 06:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!