Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Igaz, hogy a tengerimalacoknak...

Igaz, hogy a tengerimalacoknak fogkoptató helyett lehet adni faágat?

Figyelt kérdés
Ha igen milyen fa ágát?

2015. júl. 31. 16:47
 1/5 anonim ***** válasza:
Igen, de ne fenyőt, mert az puha és gyantás, vagy kutyabengét, boroszlánt vagy cédrust, mert azok mérgezőek. Lehetőleg fűzfát, nyárfát vagy gyümölcsfát. És nagyon jó fogkoptató nekik a csöves kukorica, imádják.
2015. júl. 31. 16:54
 2/5 anonim ***** válasza:

Alapvetően a széna a fogkoptató, ha az van előttük 0-24ben (és kell, hogy legyen), akkor nem kell más.

De ha mégis, akkor nézz utána, hogy mit szabad adni és mit nem. Gyümölcsfák között is van olyan, ami mérgező.

2015. júl. 31. 20:12
 3/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm
2015. aug. 1. 15:30
 4/5 anonim ***** válasza:
Én csak hörcsögök szempontjából tudok nyilatkozni, de gondoltam, írok. :) Nálam 9 év alatt egyik pocok sem használta a fogkoptatót, úgyhogy náluk mindig is faágak voltak bent. :) Nézz utána, hogy melyik mérgező, és melyik nem.
2015. aug. 12. 19:55
 5/5 anonim válasza:

Szia!

Igazából nincs szükség fogkoptatóra a tengerimalacok legjobb fogkoptatója a széna. A csöves kukoricát el kell felejteni az állatorvos amikor meghallotta hogy adtam nekik kukoricát letolt. Megkérdezte tőlem hogy ki akarom-e nyírni őket. Nem szabad, puffaszt és tönkreteszi a fogait. Lehetőleg az olyan tápokat keresd, ami kukorica és szotyi mentes. A legjobb a Versale Laga Cavia Complete. Na meg rengeteg széna, az nonstop legyen előtte.

2016. márc. 7. 04:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!