Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mitől halhatott meg a hörcsögöm?

Mitől halhatott meg a hörcsögöm?

Figyelt kérdés

Nemrég meghalt a hörcsögöm, de fogalmam sincs, hogy mi lehetett ennek az oka. Már egy ideje kicsit furcsán viselkedett, egészen érdekes helyeken és pózokban aludt, de azt hittem, hogy csak a meleg miatt csinálj ezt. Ma azonban amikor abban a helyiségben voltam, ahol a ketrece is van, furcsa hangokat hallottam, mintha kicsit a nyüszítés és a segítségkérés keveréke lett volna. Időbe telt, amíg eljutottam a hörcsögömhöz, mert más állataim is vannak, és eddig annyira csöndes volt mindig, hogy nem is gondoltam rá, hogy tőle jön a hang. Amikor viszont rájöttem, hogy ő adja ki, benéztem a ketrecébe, és a házában találtam meg. Kivettem őt a házzal együtt és azt láttam, hogy csak fekszik és ezt a furcsa hangot adja ki. Nem sokkal később (kb. 1 perccel) észrevettem, hogy már nem lélegzik.

Mi történhetett vele? Mitől halhatott meg ilyen hirtelen?

Még csak másfél, max. két éves lehetett.

2015. júl. 28. 14:26
 1/8 anonim ***** válasza:
hörcsögök eddig élnek sajna...
2015. júl. 28. 14:30
 2/8 A kérdező kommentje:
De csak 1,5 éves volt és a dzsungáriai törpehörcsögök elvileg 2-3 évig élnek. :(
2015. júl. 28. 14:32
 3/8 anonim ***** válasza:
Élhetnek,de nem biztos,hogy élnek is addig.Másfél évtől jobb esetben 4 évig is élhetnek.Sajnos nekik ennyi jutott.
2015. júl. 28. 14:43
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

A dzsungáriai törpehörcsögök általában 2 évig élnek, s ennél inkább rövidebb ideig, minthogy több.

A tied is több, mint valószínű, hogy öregségben pusztult el.

2015. júl. 28. 15:52
 5/8 anonim ***** válasza:

Szenvedett szegény, azért voltak azok a hangok! :(

Tényleg 2-3 év a várható életkor, nekem 4. hörcsögöm van most, eddig egyik sem érte meg a 2. évet, pedig szerintem jól tartottuk őket.

Tengerimalacom is van, az egyik 9 éves, látszólag pompásan van, remélem még jó sokáig bírja! :)

Szóval, ezt a behatárolt életkor sajnos nem lehet pontosan belőni..

2015. júl. 28. 16:29
 6/8 anonim ***** válasza:
Agyi érelmeszesedés
2015. júl. 28. 21:51
 7/8 anonim válasza:

ímeleg volt a lakásban?

Mert akkor elképzelhető hogy hőgutát kapott (ha hülyeség amit írok ne kezdjetek piszkálni).

2015. júl. 30. 21:11
 8/8 anonim ***** válasza:
Utolsó, nem írsz hülyeséget. Ebben az időben a hörik simán kaphatnak hőgutát.
2015. aug. 12. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!