Tengerimalacot vagy Duzsungáriai törpehörcsögöt válasstak? Tapasztalt gazdig véleménye szerint szeretnég dönteni hogy melyiked érdemes tartani!
Tengerimalacot csak akkor, ha be tudsz vállalni kettőt (társas lények), el tudsz helyezni egy nekik való ketrecet a lakásban (100*50 minimum), rendszeresen ki tudod őket engedni szaladgálni, és úgy egyáltalán tudsz foglalkozni velük. Napi fél-egy óra foglalkozást mindenképp igényelnek. Ja, és csak egyneműeket szabad együtt tartani.
Dzsungikról nem tudok nyilatkozni.
Nekem pont volt mindkettő. Hogy melyiket érdemes választanod, azt ennyi alapján nem tudom megmondani. Tudnom kéne, mennyi időd, helyed és pénzed van rá, valamint hogy milyen hosszú távra tervezel.
Tengerimalac:
- 6-8 évig él (az én két kislányom 6 és 7 évet élt)
- szüksége van fajtársra, tehát minimum kettőt kell venned
- nagyobb helyre van szüksége, nagyjából 100x50x40 cm-es ketrec a minimum + szobában kiengedni futkározni
- több foglalkozást igényel
- drágább (nagyobb ketrec, több eleség és alom)
- hangos lehet, néha visítanak, ha mondjuk éhesek
Hörcsög:
- 1-2 évig él (az én dzsungáriai törpém 2 évet élt)
- elvan egyedül is
- kisebb hely kell neki, elég egy törpehörcsög ketrec is, ami kb. 35x30x25 cm.
- kevesebb törődést igényel
- olcsóbb (kisebb ketrec, kevesebb eleség és alom)
- csendes, nem ad hangot (bár idegesítő lehet, amikor mondjuk fut a kerekében, nyikorog, zörög, rágja a rácsot)
Ha mindkettő igényeit ki tudod elégíteni, akkor csak az számít, melyik tetszik neked jobban. Nekem személy szerint a malac, mert nagyobb, jobban elvagyok vele és tovább boldogít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!