Dzsungáriai törpehörcsögöt, vagy Tengerimalacot kérjek karácsonyra? Tudom még messze van de nembaj
10-es: alapvetően egyetértek veled, de szegény törpehörcsög helyigényét alaposan alábecsülted!!! Az általad említett 30*35-ös alapterület semmilyen amerikai vagy nyugat-európai minimum értéket sem ér el (sajnos a magyarét még éppen hogy igen, lenne még ezen a téren bőven mit tanulnunk)
A leges-leges-legkisebb minimum az USA-ban van 30*40, de abba még az alapvető kellékek (búvóhely, etető, itató, almostál, futókerék) sem férnek be, nem beszélve pár játékról, különböző tereptárgyakról meg egy kis mozgástérről... A legnagyobb minimumot a németek határozták meg, az 100*40!, és az sem olyan "földtől elrugaszkodott" méret. Az én tapasztalatom szerint a britek "járnak legközelebb az igazsághoz", ahol a minimum 3000 cm2, szerintem az úgy már van akkora, hogy abban kényelmesen eléldegéljen egy törpehöri, természetesen napi foglalkozás mellett. (És ennek a méretnek nagy előnye, hogy egy ekkora élettér elhelyezése nem okoz különösebb problémát, mert elfér egy szabványosnak mondható, 90 cm széles és 38 cm mély szekrény egyik polcán)
10-es vagyok.
Szerintem is kevés annyi hely, de a törpehörcsögketrecek nagyjából mégis akkorák.
A bolti törpehörcsögketrec méretei egy ketrecbolt weboldaláról:
34.5*28*21.5 cm
30*23*39 cm
34,5*28*24 cm
46*29*22,5 cm
30*23*29 cm
36*23*21 cm
40*28*28 cm
34.5*28*24 cm
40*26*27,5 cm
39*26*28 cm
A sima hörcsögketrecek mérete néhány centiméterrel nagyobb, de az is elég kicsi.
11-es 10-esnek: ha szerinted is kicsi, akkor miért ajánlod? Kit érdekel, hogy mekkora a boltban kapható, szabványos hörcsögketrec? A boltban kapható ketrecek, kalitkák, akváriumok 95%-a NEM alkalmas állattartásra. Ez az, amit mindenkinek az eszébe kellene már vésni végre: attól, hogy azt árulják, még nem lesz jó vagy akár csak használható.
(És az eladók is: szabályosan KINEVETTEK a boltban, amikor egy nyúlnak való (100*50-es) ketrecaljat vettem a törpehörcsögeimnek "játszótérnek" - úgy derült ki, hogy nem nyúlnak lesz, hogy kérdezték, rácsot nem veszek-e hozzá, és mondtam, nem, mert a nyulas ráccsal a törpehörcsögeimnél nem megyek semmire.)
Nem ajánlom, csak mondtam, mert a boltban úgyis az van.
Egyébként igazad van. Nekem jelenleg két nyuszim van. Soha nem zárnám be őket egy nyúlketrecbe. Nem is értem, hogyan árulhatnak nyúlketrecet. Egy nyuszi mozgásigénye nagyjából a macskáéval egyenlő. A macskákat sem ketrecben tartjuk. Az én két nyulam 8 négyzetméteres ketrecben van, de még az is elég kicsi nekik. Na mindegy, ez már más téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!