A törpehörcsögöknél mikor és hogy lehet megállapítani h hím vagy nőstény?
Szia!
Hogy mikor azt nem tudom pontosan, de szerintem egy 3-4 hetes hörcsögnél már meg lehet állapítani, hogy milyen nemű.
Ha arany hörcsögöd van akkor könnyű a dolgod, mivel náluk már ránézésre látszik(egy felnőtt hörcsögnél), hogy melyik a fiú, és melyik a lány.
A fiúnak hoszabb a hátsója, és van rajta két nagy "dudor"
A lánynál ez nincs. (meg álltalában egy lány höri kövérebb, de ez függ a tartásuktól is)
Ha még kicsi a hörcsög(vagy Roboroszky, vagy Dzsungi)akkor emeld fel, és nézd meg, hogy van-e "dudor" a két hátsó lába között, vagy nincs.
Ha van akkor fiú, ha nincs akkor lány.
Vagy úgy emeled fel, hogy a tenyeredben hátra fekteted,
vagy megfogod a feje, és a nyaka között a bőrét (ahogy az anyjuk is hurcolja őket). Ez nem fáj nekik!
Továbbá a fiú hörcsög álltalában hoszabb egy kicsit a lány hörcsögöknél(ha már felnőttek).
Viselkedésileg a fiú höri agresszívabb álltalában, mint a lány. Ha kiveszed nagyobb eséllyel megharap.
Ha úgy veszed ki, hogy a "grabancát" fogod meg, és utána a másik kezedbe teszed le, akkor tuti, hogy megharabb ha fiú.
Legalábbis az én hörijeimnél így volt:)
Remélem, hogy tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!