Vettem kettő törpehörcsögöt (egy fiút és egy lányt). A fiú a lánnyal párosodni akar de a lány szökik tőlle. A lánynak már kell, hogy legyen kicsinye de a fiú akkor is zavarja. Ők már annál az embernél is párban voltak. Mit csináljak velük?
Szia!
hát ez nem túl jó dolog,de bármit csinálsz ne különítsd el őket mert akkor depisek lesznek.Nekem is meghalt az egyik tengerimalacom és a másik belehalt...szóval ezt nem javaslom.De megpróbálhatod azt is hogy veszel egy másik malacot (lehetőleg lányt)szerintem ez be fog válni de ha mégsem bocsi :)
Milyen fajta törpehörcsög?
A dzsungáriai törpehörcsög alapvetően magányos állat, csak fiatalkorban és párzáskor viseli el a fajtársat, inkább veszélyesnek mondanám, ha együtt tartják, ha ilyenek, szerintem igenis különítsd el őket, különben akár meg is ölhetik egymást!
A Campbell és a Roborovszki tartható csapatban, olyankor az ideális csapatlétszám 2 vagy 4 darab, és akkor is egyneműekből, lehetőleg egy alomból származó egyedekről legyen szó, akik sosem voltak külön tartva.
Különben mit értesz az alatt, hogy a lánynak KELL, hogy kicsinye legyen? Miért KELL? Tenyészteni akarsz? Szaporítani? Látni, hogy nevel fel a nőstény egy almot és milyenek a kicsik? Rendelkezel az ehhez szükséges tudással? Ismered a hörcsögeid vérvonalát (nem áll fenn beltenyésztés veszélye)? Tudod, mennyi idősek (a nőstény szempontjából fontos, hogy mikor fialja meg az első almot: ha túl fiatal, könnyen megeheti a kicsiket, mert nem készült még fel a felnevelésükre, a túl idős, nagyobb a komplikáció veszélye, elléskor könnyebben elpusztulhat). Tudod, milyen speciális igényei vannak a nősténynek a vemhesség és az alom felnevelése alatt? Tudod, hogy mibe vágsz bele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!