Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Törpenyulamnak hasmenése van...

Törpenyulamnak hasmenése van minden zöldségtől és friss gyógynövénytől. Vajon miért?

Figyelt kérdés
Régebben nem így volt,ahogy előző tulajdonosa elregélte.Így viszont egy ideje nem adok neki,pedig örömmel fogadta.
2010. márc. 1. 13:11
 1/7 anonim ***** válasza:
90%
Friss zöldet és füvet nyúlnak??? Felfúvódik és elpusztulhat! Csak fonnyadtat szabad.
2010. márc. 1. 13:16
 2/7 A kérdező kommentje:
A nyulas könyvben megtiltják a fonnyadtat.Akkor most mi van?!:)Azt mondja:"...ne adjunk a nyúlnak fonnyadt zöldséget,konyhai hulladékot"
2010. márc. 1. 13:21
 3/7 titak ***** válasza:
69%

Szerintem a13:16-os nem a zöldségre gondolt mikor a fonnyadtat említette hanem a "zöldre"- (Friss zöldet és füvet....), és ebben bizony igaza van.

Sárgarépát, káposztát, fejessalátát nagyon szeretik a nyulak, de mázsa számra csak a mesében ehetik. A valóságban hasmenést, felfújódást akár pusztulásukat is okozhatja

Zöldséget csak nagyon keveset szabad nekik adni, és az legyen tiszta, egészséges. De ha mindenázon zöldséggel akarod etetni adj nekik nyers céklát, hámozott burgonyát néha egy kevés almát.

A zöldet - füvet, lóherét, lucernát, pitypanglevelet, stb - pedig min.1 napig árnyékban fonnyasztva, vagy teljesen szárazon.

2010. márc. 1. 13:55
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok: erre gondoltam, de munkahelyről írok, ezért nem tudtam részletesen elmagyarázni, régebben sok nyulat tartottak a szüleim. Utolsónak: teljes mértékben igazad van.
2010. márc. 1. 14:15
 5/7 A kérdező kommentje:
Mindkettőtöknek köszönöm!
2010. márc. 1. 14:23
 6/7 anonim ***** válasza:
Ne adj neki sokat és főleg ne adj neki vizes füvet. Csak néha csemegének. A legjobb fő táplálék a nyúltáp és a széna.
2010. márc. 1. 15:27
 7/7 anonim ***** válasza:
Nehogy adj neki krumplit, az tilos!
2010. márc. 3. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!