Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Minden degunak ilyen fényes a...

Minden degunak ilyen fényes a füle belseje?

Figyelt kérdés
Most nézem a degum fülét és olyan fénylő ( nem világító) cuccosos a füle.Ugye minden degunak ilyen?Vagy valami baja lehet?
2008. szept. 1. 19:28
 1/2 anonim válasza:
100%

Nem lehet, hogy egyedül tartod? Nem lehet, hogy nem homokfürdőzteted rendszeresen?

Ha a deguk többedmagukkal vannak (legalább 2) kurkásszák egymást, amit mi macerálásnak látunk vagy "csipkelődésnek" tulajdonképpen egymás bundáját tisztítják, füleiket nyalogatják. A tiszta homokfürdőztetés napi rendszerességgel is elejét veheti a fül bezsírosodásának. A fülzsír a deguknál ugyanúgy termelődik, mint az embernél, finoman vattapálcikával kitisztíthatod (ha engedi!, egyébként mindennemű beavatkozás fölösleges. Fürdesd gyakrabban (homokban) egy külön erre a célra rendszeresített tálban, amit csak a fürdés idejére helyezel a ketrecbe, ne hagyd bent. Lehetőleg ne tarts egyedül degut. Ha a tippeim nem használnak, és más miatt "koszos a füle" vidd állatorvoshoz! (MINIOR)

2008. szept. 10. 23:39
 2/2 anonim válasza:
Nekem is van két degum és nekik is fényes a fülük belül de már amióta megvettem őket akko is észrevettem.
2010. jan. 11. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!