Tengerimalacom nem eszi a tápot, ötletek?
Van egy malacom (igen egyedül van és igen, próbáltam mellé azonos nemű fiatalabb társat tenni, utálta mit a sz@t, tökéletesen megvan egyedül már több mint 2 éve, de most nem ez a fő probléma) és nem akarja megenni a tápot amit adok neki. Caviva Complete-ről van szó, korábban is vettem már neki ilyen eleséget és imádta. El nem tudom képzelni mi lehet a baja. A friss zöldet falja, nem megy a hasa, nem is tűnik betegnek. Viszont a tápot és a szénát meg sem közelíti, itatóját sem használja.
Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Mindenképp vidd el orvoshoz, mert a szénát ennie kell a fogkopás és a normális bélműködés miatt is.
Most még eszi a zöldet, de lehet, hogy holnap már azt sem fogja, és az sürgősségi állapot náluk. Ha leállnak a belei, pár órán belül elkezdi mérgezni magát a szervezete és belehal.
A sok zöldségtől előbb-utóbb hasmenése lesz, ami tovább rontja a helyzetét.
Lehet fogtúlnövés is, lehet hogy olyat evett, amit nem lett volna szabad. Lehet, hogy valami más betegsége van, amit te kívülről nem látsz, mert ők nagyon jól titkolják a bajukat.
Nem kapott mostanában valamilyen gyógyszert?
Zöldségből én salátát és uborkát adok neki mértékkel, illetve friss füvet is szoktam neki adni.
Nem kapott gyógyszert mostanában. Korábban Cavia nature-t, azelőtt pedig cavia crispy muesli-t és csak az előtt volt cavia complete. Szeretem váltogatni őket, hogy ne mindig egyfélét egyen.
Így visszagondolva mintha a hőség beállta óta lenen az, hogy a száraz cuccokat csak turkálja.
Majd kipróbálom, hogy leviszem a garázsba ott kellemesen hűvös van (20 fok körül), lehet csak a meleg miatt nem kívánja a száraz kaját.
Igen, most hogy írod, nekem is eszembe jutott, hogy az enyéim se esznek sokat, amikor beáll ez a meleg.
Hűteni próbáltad? Fürdesd meg hideg vízben (de ne jéghidegben), vagy törölgesd át a szőrét szintén hideg vízzel. Tegyél be a ketrecébe egy rongyba csavart jégakkut, vagy a ketrec tetejére is tehetsz egy mélyhűtött 1,5-2 literes ásványvizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!