Tudnátok nekem segíteni?
Már jó ideje keresek ezüst színű vadászgörényt, de sehol nem találok.. Néztem hirdetéseket, kenneleket.. Találtam is egy kisfiút, de sajnos pont lekéstem róla.. :( Majd egy hirdetést találtam..megszerveztük az utat, és napról napra egyre jobban vártam, hogy érte mennyünk.. de még mielőtt elhozhattuk volna sajnos elpusztult, talán a kevés alomszám miatt az anyukának elapadt a teje.
Ti nem tudnátok esetleg valahol eladót?
Szia!Az ezüst színű vadászgörény vásárlásánál nagyon körültekintőnek kell lenned. Csak Megbízható helyről, jó tenyésztőtől vegyél.
Hogy mire figyelj:
Nézd meg mindenképpen a szülőket. Ha két világos színű görény van pároztatva (ezüst-ezüst),esetleg borz mintás vagy fekete szemű fehér akkor nagy valószínűséggel az utódok süketek lesznek. Van egy génbetegség, ami az azonos öröklődő gének útján öröklődik ,úgy hívják:Waardenburg-szindróma (Wikipedia-angol leírás). Csak olyan párosításból vegyél ahol a szülők világos-sötét párosításúak. Kérdezz arra is rá,hogy mennyi kölyök született és mennyi maradt meg,mert az is fontos.Nagyobb almok esetén (10-14) felett max 3-4 elpusztulhat ,közepes almoknál (6-7) olyan 2. Ha ennél nagyobb a pusztulási arány és a gazdája nem tudja megmondani,hogy miért hullottak el a kölykök,akkor legjobb,ha nem veszel abból az alomból. Inkább adj ki érte több pénzd,hozd el távolabbról,de ne spórolj az árán. Ha jól tudom,akkor a Nostofuretti Kennelben van sötét ezüst párosítás hívd fel őket,hátha van még szabad görcsük. Ott biztos egészséges görikét kapsz. Egy süket görénnyel nehéz a kommunikáció,nem tudod semmir sem megtanítani és mégcsak a nevére sem hallgat.
Köszönöm szépen, hasznos volt a válaszod. Főleg mert erről a betegségről eddig nem is hallottam. Kennelből tényleg jobb ötlet görit vásárolni. Először én a Bajnok vadászgörény kennelre gondoltam, de az előbb olvastam, hogy amit te ajánlottál azok a görik is onnan származnak :D
Rá fogok kérdezni nála..sose tudni.... :)
Én is a Nostrofuretti kennelt ajánlom. Facebook-on keresd Szabó Livit [link]
Bár úgy tudom most nem születtek náluk ezüst párosításból kicsik, de azért rá lehet kérdezni, hogy mik a terveik.
Az én görényem is tőlük van, ezüst mintás fiúka. Azt tudni kell az ezüstökről, hogy színváltósak, az idő folyamán fokozatosan világosodnak, és a végén teljesen fehérek is lehetnek. Ez különösen igaz azokra a görényekre akiknek az orruk is világos. Az én görényemnek fekete az orra, de idén már sokkal világosabb a szőre mint tavaly ilyenkor volt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!