Létezik az hogy a tengerimalac szinvak?
Persze, hiszen az embereknél is előfordul az ilyesmi.
Van ahol azt írják a tengerimalac látásáról, hogy az összes színt érzékeli, viszont a wikipédia szerint csak bizonyos színeket. Elvileg jobban érzékelik a színeket, mint a kutyák és a macskák, tehát nem hiszem, hogy csak a piros színt látná.
Jelenleg szerintem nincsen olyan technológia amivel ki tudnánk próbálni, hogy hogyan lát egy másik élőlény, szóval kénytelenek vagyunk elhinni amit az ilyen cikkekben írnak. Nyilván kísérletekre alapozva teszik ezt meg és gondolom a tengerimalacok szemének a felépítéséből is le lehet vonni a következtetést a hozzáértők számára, hogy nem láthatnak valami messzire, vagy élesen.
Ha van tengerimalacod, akkor te is kísérletezhetsz. Megfigyelheted, hogy etetésnél mennyire támaszkodik a szaglására mintsem a látására és levonhatod belőle a következtetést, hogy nem lát olyan jól, mint mondjuk egy ember.
Igen, a tengerimalac színvak!!!
Múltkor a tengerimalacom vezetett, én fáradt voltam és nem állt meg a pirosnál. Mondtam neki:
– Joe, bm!! Meghalunk!!
Mire ő, azon a sajátos, rekedtes hangján:
- Ne paráz, Siegfried!! Nem ma kezdtem.
…és egy utolsót szívott a szivarjába. Rendben hazaértünk amúgy. Ez kb. másfél két éve történt. Azóta nem vagyunk haverok. Rajtakaptam a feleségemmel, amit még elnéztem volna neki, de a lányomra is rápróbált. Kiadtam az útját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!