Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Létezik az hogy a tengerimalac...

Gyümölcskosár kérdése:

Létezik az hogy a tengerimalac szinvak?

Figyelt kérdés
Mert nekem azt mondták, hogy csak a vöröst szint látja!
2015. máj. 27. 16:48
 1/8 Argloss ***** válasza:

Persze, hiszen az embereknél is előfordul az ilyesmi.

Van ahol azt írják a tengerimalac látásáról, hogy az összes színt érzékeli, viszont a wikipédia szerint csak bizonyos színeket. Elvileg jobban érzékelik a színeket, mint a kutyák és a macskák, tehát nem hiszem, hogy csak a piros színt látná.

[link]

[link]

[link]

2015. máj. 27. 18:26
 2/8 anonim ***** válasza:
*szín
2015. máj. 27. 20:17
 3/8 A kérdező kommentje:
Értem, nagyon érdekes ez. Azt is irják, hogy a látása sem túl jó, csak közelre lát jobban távolra nem annyira, vajon ez is igy van? Néha azt hiszem, hogy azzal a szép nagy szemeivel jól lát. :) Olyan édes gomb szemei vannak.
2015. máj. 27. 21:39
 4/8 Argloss ***** válasza:

Jelenleg szerintem nincsen olyan technológia amivel ki tudnánk próbálni, hogy hogyan lát egy másik élőlény, szóval kénytelenek vagyunk elhinni amit az ilyen cikkekben írnak. Nyilván kísérletekre alapozva teszik ezt meg és gondolom a tengerimalacok szemének a felépítéséből is le lehet vonni a következtetést a hozzáértők számára, hogy nem láthatnak valami messzire, vagy élesen.

Ha van tengerimalacod, akkor te is kísérletezhetsz. Megfigyelheted, hogy etetésnél mennyire támaszkodik a szaglására mintsem a látására és levonhatod belőle a következtetést, hogy nem lát olyan jól, mint mondjuk egy ember.

2015. máj. 27. 22:30
 5/8 A kérdező kommentje:
Igen valóban azt kell elhinnünk, amit olvasunk róluk. :) Nekem van egy fúcska malackám, és valóban inkább az orrára hagyatkozik. De reggel amikor kimegyek a konyhába, vagy lát vagy érzi az illatomat, de egyből kapaszkodik a rácsra reggeliért. :)
2015. máj. 28. 09:37
 6/8 anonim ***** válasza:

Igen, a tengerimalac színvak!!!

Múltkor a tengerimalacom vezetett, én fáradt voltam és nem állt meg a pirosnál. Mondtam neki:

– Joe, bm!! Meghalunk!!

Mire ő, azon a sajátos, rekedtes hangján:

- Ne paráz, Siegfried!! Nem ma kezdtem.

…és egy utolsót szívott a szivarjába. Rendben hazaértünk amúgy. Ez kb. másfél két éve történt. Azóta nem vagyunk haverok. Rajtakaptam a feleségemmel, amit még elnéztem volna neki, de a lányomra is rápróbált. Kiadtam az útját.

2015. jún. 16. 01:13
 7/8 A kérdező kommentje:
Vicces! :)
2015. jún. 16. 15:42
 8/8 anonim ***** válasza:
Köszi!! :)
2015. jún. 17. 00:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!