Össze-vissza harpdál mindenkit a kölyök degu. Ez miért van és hogyan szoktasam le róla?
Szia!
Nekem lassan 1 éve vannak deguim, már több alom született. Nagyon aranyos állatok de az tény hogy természetükből adódóan mindent összerágnak- ez alól a gazdi keze se kivétel. Én is ki szoktam venni kézbe őket össze-vissza futkároznak a kezemben olyankor általában nem ülnek le harapdálni. A legidősebb degunak egyik szórakozása ha a ketrecében ücsörög és odaadom neki egy ujjam akkor a két keze közé fogja és harapdálja- néha sajnos nagyot tud harapni. Szertintem erről a harapdálásról -sajnos- nem lehet leszoktatni őket :(. Nálunk már szinte mindent megrágtak- íróasztal, számítógép vezetékei, könyv stb.
Szerintem adj nekik sok rágható dolgot például faágakat meg (madaraknak is való) koptatót (szépiacsont), vigyázz nem minden fajta fa ágat szabad nekik adni. ennek érdemes utánanézni neten vagy állatkereskedésben érdeklődni. Azt hiszem általában a gyümöcsfák ágait szabad nekik adni.
Sajnos ennél többet nem tudok segíteni, kiváncsi vagyok hátha másoknak lesznek még további ötleteik :).
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!