Nyulak ismerkedése - ez jót jelent?
Ez jó jel, de még ne tedd őket éjszakára egybe.
előfordulhat, hogy a régi nyulad védeni fogja a területét, ezért mielőtt betennéd a kicsit ezettel mosd át a házat( nekünk is fából vana házuk de nem lett semmi baja) a kifutóról szedd össze a nyúlürüléket, szórj egy kis földet rá, ha esetlegg mozgatható tedd arrébb. A nyulakat egyszerre helyezd a kifutóba, de figyelj! Lehet, hogy egy kicsit verekedni fognak, ez csak a rangsor kialakítása. DE HA AZ EGYIK NYÚL VÉREZNI KEZD, SZŐRPAMACSOK RÖPKÖDNEK, HANGOSAN VISÍTANAK,külön kell szedni őket. A legjobb, ha éjszakára "kicseréled" őket tehát ketrecváltás a nagy megy a kicsiébe a kicsi a nagyéba. Cserélgesd őket 2-3 napig aztán a fent említett módon semlegesítsd a leendő helyüket.
Sok sikert! :)
Én azt ajánlom hogy ivartalanítsad őket, mert most a nagyobb az úr, DE ha a kicsi is ivaréret lesz, abból nem lesz köszönöm....a barátnőm állatorvos és nem rég ment házhoz mert a kicsi ivarérett lett és úgy verekedtek hogy az egyik letépte a másik nyúlnak fülét, úgy kellett visszaplasztikáznia! De előtte míg nem lett ivaros ők is jól elvoltak....csak a hormonok. A nyuszik ha nem tenyész nyuszinak tartja valaki, aza jó a mindenképpen ki ivartalanítják, mert a hormonok miatt szinte semmi nyugtuk nincsen. Folyamatosan a hormonok hergelik... Ráadásul a lány nyuszik ha ivarérés után pár éven belül nem lesznek befedeztetve akkor gennyméhűdést, méhgyulladást kaphatnak, ami álvemhességnek látsz, és közben belehalhatnak!
Vigyázz velük..
Amúgy az a nyuszi amelyik ki van ivartalanítva az tovább is él!!!
Nekem 2 nyuszim van egy éves ivartalanított nyuszi és most januárban kapott egy barátnőt, aki most lesz ivartalanítva. Ők mikor meglátták egymást szerelem első látásra, öröm tánc meg minden, de még így is kb. 1 hétig szoktattam egymáshoz őket és csak utána voltak egy ketrecben.
Itt vannak :) : https://www.youtube.com/channel/UCHcUR6CddGUMoCRURRJL5Lg
Ottóka (barna tömzsi) és Pankácska (fehér, vörös foltos lógó fülű kicsike)
Rosszul írtam, Ottóka már 2 éves :D
Lemaradt a 2-es szám :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!