A nyúl nem ehet zabot?
Figyelt kérdés
Egy oldalon azt olvastam, hogy tilos nekik adni. Az én nyulaimnak ez a főtáplálék. Mindig ezzel etetem őket, persze kapnak még kerti gyümölcsöt/zöldséget is. Tápot csak alkalmanként adok. Pl. ha betegek, vagy nagy-nagy ünnep van. Szénát mindig adok nekik, és ha jó idő van, és nem vizes a fű, akkor mindig megsétáltatom őket.
1-2 naponta kapnak száraz kenyeret is.
Ezeket valójában nem eheti? Eddig sok nyulam volt, mind egészségesek az orvos szerint is.
2015. máj. 4. 13:29
1/4 anonim válasza:
Ne adj nekik száraz kenyeret! A széna megfelelően koptatja a fogaikat, e mellet kaphatnak még tiszta faágakat is (pl. az almafa, a kőris, a nyárfa, a mogyoró és a szelídgesztenye ága nyugodtan adható nekik). A tiszta víz mellet, ezek azok a táplálékok (széna, faágak), amelyek mindig lehetnek a nyuszik előtt. Most, hogy meleg van, cserélj nekik gyakrabban vizet! Tápból naponta kell, hogy kapjanak egy kis mennyiséget (fejenként 2-4 evőkanál), reggel és este. A jó táp elsősorban növényi rostokat tartalmaz, és magokat alig, vagy egyáltalán nem. Zabot kaphatnak, de ne túl sokat, elég annyi, amennyi a tápjukban van, külön nem kell adni. Egyébként táp alatt nem a gyógyszeres pelletre gondolok, azt csak a húsnyulaknak adják (!), hanem egy jó minőségű kevert tápra, pl. Versele Laga Cuni Classic, vagy bármilyen Versele Laga nyusziknak szánt táp. Esetleg még a Halywood márka nyúltápjai is szóba kerülhetnek, az is aránylag jó márka. Magkeveréket ne adj nekik, elég a táp (egyébként a magkeverék nagyon hizlalja őket, ezért nagyon egészségtelen!). Zöldségekből nagyon keveset kaphatnak (mindig megmosva és szárazra törölve), elég hetente párszor, akkor is kb. egy karika répa, egy kocka uborka, és egy-két karika fehérrépa kb. egy nyuszi adagja. A gyümölcsök pedig tényleg csemegék. Egy héten egyszer kaphatnak, egy nagyon-nagyon keveset (pl. egy 1 cm-es almakocka) Az almát mindenképpen magod ki, és minden mást, amit tudsz! Nyalósóra, hizlaló nassolni valókra, szépiára, magvas rudakra nincs szükségük, ezek nagyon egészségtelenek! Csemegének a zöldségek és gyümölcsök mellet kaphatnak friss gyógynövényeket és fűszernövényeket.
2/4 anonim válasza:
1-es vagyok, elfelejtettem: amit írtam, azt a törpenyulakra értettem, ha házinyulaid vannak, rájuk is ugyan ez vonatkozik, csak az étel adagok lehetnek egy icipicit nagyobbak.
3/4 anonim válasza:
Ha vágásra tartod, akkor adhatsz. Ha házikedvenc, akkor nagyon rosszul csinálod.
Előbbinek a hízás a cél, utobbinak a hosszú, egészséges élet.
4/4 A kérdező kommentje:
Óriásaim vannak. Csak 1-2 van vágásra. Nem mindegyik.
2015. máj. 4. 20:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!