Miért harap meg folyton a tengerimalacom?
Nagyon banális indok: nincs kaja a kezeden? Nem vágtál előtte zöldséget, gyümölcsöt? Az enyéim akkor szoktak erősebben harapni, bár akkor se annyira, hogy vérezzen. Erre a legegyszerűbb megoldás, ha kezet mosol.
Az is lehet, hogy egy nagyon agresszív példánnyal akadtál össze.
Vagy tudtodon kívül fájdalmat okozol neki, pl. túl erősen szorítod.
Esetleg nem szoktattad magadhoz, és megijed.
Nekem összesen 3 fiúmalacom volt és egy se harapott úgy, hogy vérezzen. Egyetlen egyszer fordult elő ilyen, amikor 2 verekedő fiú közé nyúltam be, hogy szétválasszam őket.
Ha tenyésztőtől vetted, én a helyedben felhívnám, hogy mit csinálj vele. Vagy felhívhatsz egy hozzáértő állatorvost is.
Hmm. Hát akkor maradt a kaja, vagy hogy fél tőled/szorítod.
Próbáld azt, hogy tiszta kézzel kiveszed és egyből az öledbe rakod, tehát nem fogdosod közben; viszont rögtön, ha az öledbe kerül, adj neki egy karika zöldséget, utána meg simogasd finoman. Ezt mondjuk napi 1-2*. És ha csak a félelem a baja, akkor nem fog harapdálni többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!