Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » A tengerimalacom nem iszik az...

A tengerimalacom nem iszik az önitatóból?

Figyelt kérdés
Szoval nem iszik, és az lenne a kérdésem, hogyha van egy beépített tál, amit nem tud leverni, magáraborítani, akkor az megfelel neki?
2015. ápr. 17. 06:26
 1/7 anonim ***** válasza:
Egyelőre nem baj, ha nem iszik, mert még nincs olyan meleg. A folyadékot a táplálékból veszik fel, csak nagy hőségben isznak mellé. (Bár nem izzadnak. Emiatt próbáld hűvös helyen tartani őket nyáron.) Adj nekik néha paradicsomot vagy kígyóuborkát, azt imádni fogják és tele van folyadékkal. Az itatóra meg rá lehet szoktatni őket úgy, hogy mondjuk bekened a végét valami zöldséggel, és ha nyalogatják, megtanulják, hogy víz jön belőle. (De sűrűn tisztítsd a tartályt és cseréld a vizet, mert gyorsan megposhad benne a víz.)
2015. ápr. 17. 06:37
 2/7 A kérdező kommentje:
De a talkabol iszik:)
2015. ápr. 17. 07:05
 3/7 anonim ***** válasza:
A miénk is ezt csinálta, hiába próbáltuk megmutatni, hiába kentük be a golyót az itatóban, nem volt hajlandó abból inni, csak tálkából.
2015. ápr. 17. 08:28
 4/7 A kérdező kommentje:
Oki:)koszike
2015. ápr. 17. 12:48
 5/7 anonim ***** válasza:

Nagyon nagy baj, hogy még mindig terjesztik ezt a nézetet, hogy a malacnak nem kell inni! Igenis kell! Nincs az a zöldségmennyiség, amiből pótolni tudná a folyadékot. Azért legalább fél kilót meg kellene enni egy nap, de attól csak beteg lesz. Amúgy se a zöldség a fő tápláléka!

Persze ha a tiétek tálkából iszik, az jó. Próbálhatod azt, hogy bekened ubival, répával az itató csőrét, hátha ráharap és rájön, hogy kell használni. Vagy az öledbe veheted és odatarthatod neki. Esetleg ha van idősebb malac mellette, attól eltanulhatja. Biztos nem lesz egyszerű, de kis idő elteltével rá kellene szoknia.

De ha nagyon nem akarja megtanulni, akkor maradjon a felerősített tál, csak cseréld sűrűn a vizet, nehogy piszkos legyen.

2015. ápr. 17. 14:39
 6/7 anonim ***** válasza:

"Amúgy se a zöldség a fő tápláléka!"

Hanem széna és egyéb fűfélék. És? Kicsit más a folyadék hasznosításuk, mint nekünk. Kell lennie mindig friss vizüknek, de nem kell pánikba esni, ha nem isznak 20-25 fokban.

2015. ápr. 17. 16:33
 7/7 anonim ***** válasza:

Kedves előző, aki gondolom az első választ is írtad.

Egy dolog az, hogy előtte van a víz és csak te nem látod, hogy iszik, meg az, hogy ki se raksz nekik semmit, mert "úgyis a zöldségből veszi fel." Tudom, te most írtad, hogy mindig teszel eléjük friss vizet, de aki csak az első hsz-ed olvassa el, az gondolhatja, hogy "ja hát ha csak kánikulában iszik, akkor be se teszem neki az itatót".

Egyébként fenti állításod még mindig nem igaz, a malac igenis iszik, nemcsak hőségben, hanem mindig, minden nap. A golyós itatón szemmel lehet követni, hogy mennyit ivott (vagy ittak) meg belőle aznap, függetlenül attól, hogy te szemtanúja vagy-e a konkrét ivásnak. (Én egyébként látom is a sajátjaimat inni, naponta legalább 10-szer is, ha itthon vagyok, pedig nem is ülök egész nap a szobámban.) És igen, én bizony pánikba esnék, ha 20-25 fokos melegben, ahol már nekem is több a folyadékfelvételem, nem inna semmit a szerencsétlen malac.

2015. ápr. 18. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!