Hol lehet vadészgörényt venni?
Pest megye környékén vannak erre állatbörzék, ilyesmik?
Prémgörény kapható még egyáltalán? Nyestre gondoltam még, az a nagy álmom, de abba már beletörődtem, hogy nem fogok találni.
Ha nem ragaszkodsz a kölyök görényhez akkor fogadj örökbe egy felnőttet. [link] Őket már az orvosi költségük fejében (ivartalanítás költsége általában) el lehet hozni.
Kezdő görénytartóként főleg ezt ajánlom neked. A mentett görények már kellően szocializáltak, nem fognak harapni, meg van tanítva nekik minden.
Ha viszont kölyköt akarsz akkor nagyon ajánlom a tenyésztőket, hiába huszonakárhány ezertől kezdődnek náluk az árak. Vannak olcsóbb tenyésztők is, nem csak a prémiumok, ez főleg függ attól, hogy milyen színű, vagy szőrtípusú görényt akarsz. Tenyésztőtől azért is jobb venni, mert akkor már a kezdő oltásai meglesznek a kicsinek, valamint a tenyésztő megkezdte a kölyök szocializálását, kevésbé lesznek harapósak, alomra lesznek szoktatva.
Olcsó görénynek pedig híg a leve, ezt saját tapasztalatból írom. Ha például veszel egy kölyköt teszem azt ötezerért, akkor az biztos hogy nem kapott oltásokat. Tehát ezeket adathatod be neki, állatorvostól függően a kezdő oltások kb 15ezer körül vannak. Így már majdnem ott jársz mintha tenyésztőtől vennél görényt, és akkor még nem is beszéltem arról, hogy az olcsó, szaporítótól származó görénynek ilyen-olyan bajai lehetnek, (fülatka, betegségek stb)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!