Tengerimalacommal van gond. Mostanában nagyon hullik a szőre, (nem foltos, csak nagyon szőrözik). Ma megvizsgáltam, és mindkét hátsó lábának a hajlatában van egy-egy feketés pupli. Mi lehet a gond?
Az állatorvos drága, és feleslegesen nem akarok fizetni egy rakat pénzt.
Valaki tud valamit hogy mi lehet a gond?
Az én tengeri malacomnak is hullott a szőre, eleinte kevésbé, aztán egyre jobban. A végén már csomókban jött ki neki. Elvittem orvoshoz mert szegénynek ezen kívül a beleivel is bajok voltak. Egyébként ez az én hibám volt, mert ubival etettem(édesem annyira szerette és sajnos nem tudtam, hogy nem ehet, mert nem tudja megemészteni :'( )
Na szóval elvittem dokihoz és azt mondták, hogy az immunrendszerével lehet valami baj. 3 napig jártunk antibiotikumos kúrára, de sajnos már nem volt ideje meggyógyulni...Belehalt a bélbetegségébe. :( Én mindenképpen nagyon javaslom, hogy VIDD EL ÁLLATORVISHOZ, mielőtt még késő lesz!!!!!
Még annyit, ha szereted a malackád, akkor érjen meg ennyi pénzt. Én 15ezer forintot fizettem pedig már nem segített rajta az antibiotikum, de tudtam, hogy én mindent megtettem a gyógyulása érdekében.
Előző voltamél és 17/L
Jézusom de buta vagyok, kiderült hogy amiket észre vettem, az a köldök,
és a két emlőbimbó. Fiú malacka egyébkent.
Teljesen életvidám meg minden, és szerintem csak azért vedlik ennyire mert érzi hogy jön a meleg.
Az én tengerimalacaim is évente 2 időszakban jobban vedlettek, mint máskor. Ez teljesen normális. Fésüld ki őket naponta és akkor kevésbé hagyják ott mindenütt a szőrüket. (Vagy ha hosszú szőrű és nagyon rossz a helyzet akkor naponta 2x)
Ha beteg, az vagy a külsején, vagy a viselkedésén meglátszik. Ha meg egyik sem, akkor ember legyen a talpán, aki idő előtt rájön a rejtőzködő betegségre. De ha bármikor aggódni kezdesz érte, jobb ha elviszed orvoshoz, pénz ide vagy oda, mert a malackáknak gyors az anyagcseréjük, hozzád képest az egész életük gyors és sajnos a legtöbbnek nem olyan erős a szervezete, könnyen betegek lehetnek és a betegségekbe sokszor bele is halnak.
Amiket szokott kapni enni:
-paprika
-paradicsom
-alma
-répa
-különböző jó minőségű tápok
-friss fű
-széna
-saláta
kb. ennyi, ezeket változatosan adjuk neki.
Gondoltam már arra is, hogy esetleg nem elég tiszta a ketrece. Amikor ki szoktam cserélni benne az almot, van hogy vízzel kimosom, de ezt nem rendszeresen csinálom.
Másfelől mindig tiszta alomban van, amint el kezd gyűleni benne a kaki, ki van cserélve neki.
Elnézést hogy most írok csak, de egy időre elmúlt neki.
Most meg újra zavaró
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!