Degu túlnőtt fog lecsiszolása?
...egyszerű a válasz... nem kell/nem szükséges fog vágás neki...
egyszerűen csak vegyél neki:
nyalósót
Tegyél be a ketrecébe :
sok fát
és még tehetsz ezt azt neki pl.: WC-papír gurigát
(müanyagot is elharapják , de igazából egészségesebb , ha az nincs ...)
Az én degumnak mindig van benn rágófa, széna, és még külön az erdőből is szerzünk neki mindig ágakat. Szóval van min koptatnia a fogait. Neki inkább az volt a baj, hogy befelé nőttek, a szájüreg felé. Az állatorvos 1500 forintér lecsípte neki, pedig rövid kábítást is alkalmazott. Ez Pécsen volt 3 éve. Ha bizonytalan vagy, kérdezz meg több rendelőt is telefonon. De mindenképp olyanhoz vidd, aki képben van a rágcsálókkal, mert pl. falun inkább a haszonállatok kezelésében jártasak, amikor először oda vittem a degut, csak nézett, hogy ez milyen egér :-) Azután mentem be Pécsre, mert hozzánk az a legközelebbi város. Ott általában sokkal gyakorlottabbak a kutyák, macskák, rágcsálók, madarak gyógyításában.
de ne húzd sokáig, mert minél hosszabb neki, annál jobban akadályozza az evésben, fájdalmas is lehet, ráadásul így ő már egyáltalán nem tudj koptatni, és nekik folyamatosan nőnek a metszőfogaik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!