Haldoklik a tengeri malackánk. Mit kell ilyenkor csinálni? Van valami, amivel megkönnyíthetem számára ezt a folyamatot? Már nagyon öreg. Természetes végelgyengülésről van szó.
Állatorvos elaltatja,az a leghumánusabb.De ne nézd végig..A nyakát eltörni?! Én sem bírnám higgadtan végignézni,hogy szenved az állatkám,de a nyakát eltörni...
Addig is simogatsd ésbeszélj hozzá. Köszönj el tőle. Ha nem is érti,de érzi.
Nekem 3ból kettő magától halt meg a karjaimban, a 3. is az ölemben aludt el, de őt altatták. Szörnyű érzés végig nézni de én gazdiként úgy éreztem, hogy ha ez az utolsó dolog, amit még megadhatok nekik, akkor megadom, hogy ne legyenek egyedül. Az életben is így van, néha nézni kell, hogy mások szenvednek és bármennyire szeretnéd nem tehetsz értük semmit. Ilyenkor csak az marad, hogy vagy elbúcsúzol és hagyod, hogy történjen aminek kell, vagy mellette maradsz, nem tudván hogy ezzel segítesz-e bármit is, de ezzel jó nagy lelki terhet vállalsz. Nem valószínű, hogy egy már haldokló malackát még volna idő orvoshoz vinni. A saját kisállatának nyakát meg szerintem nagyon kevesen tudnák eltörni. Pláne, hogyha rosszul csinálja valaki, az még borzalmasabb.
Részvétem a malackád miatt, de ha öregkorban, végelgyengülésben távozik, akkor biztos nagyon szép élete volt és sok szeretetben részesült. Ennél többet egy malacka se kívánhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!