Mit tanácsoltok? Legyen nyuszim vagy ne? (oroszlánfejű kosorrú nyuszi)
Ha a kutyád jól van, akkor a nyuszi is meglett :)
Amúgy kisállatboltból sose jó állatot venni :( már én is megjártam (csak nem nyuszival).
Amúgy a miénk olyan, hogy lemozgassa magát, nem kellünk oda. Szeret egyedül lenni. Persze, játszok ettől függetlenül vele. :)
Ha meleg van, akkor ki szoktam vinni mindig.
De szénát mindenképp kell neki adj! Náluk az olyan mint nálunk a kenyér... Szinte létfontosságú :)
Bár, én kenyeret is szoktam neki adni, mert szereti, és a fogát is koptatja vele.
Ja, nekem óriásaim vannak :)
Nekem régóta van nyulam, most az utolsó egy vadnyúl-házinyúl keverék, óriás magyar szürke (vadas).
6 kiló körül jár, és roppantul emberszerető, de egy nyúlnál ez nem azt jelenti, mint egy kutyánál vagy macskánál.
A nyulak alapjában véve nem igénylik a simogatást, játszani nemigen lehet velük (mivel nem rád figyelnek), sokkal inkább megbökdösnek az orrukkal, hozzád dörgölik a nyakukat, ilyesmi. Meg amit a miénk csinál, hogy hanyatt dobja magát, és behunyja a szemét, majd valami képzeletbeli lucernát rágcsál :D
A nyúl nem egy igényes állat, az első néhány hónap után magára lehet hagyni egy hétvégére is, ha van elég vize. Arra készülj, hogy a nyúl nem hangtalan állat, fajtától és vérmérséklettől függően elég zajos is lehet - a miénk pl. ha ideges, hatalmasakat dobbant a hátsó lábával.
A nyúl hangos állat. Dobbant, kapar, rácsot ráz. Kupit is tud csinálni, a szénát szétszórja, a wct néha kikaparja, és ha nem szobatiszta, akkor folyamatosan bogyózik.
Ha olyan nyuszit veszel, aki nem szereti a babusgatàst, akkor haraphat is.
Nagyon érzékeny az emésztésük, egy hirtelen front, vagy tápváltás megbetegítheti.
A mostani állatorvos nem biztos, hogy ért hozzá, mindenképp keress nyuszis orvost. Te se fogorvoshoz mész, ha a lábad fàj.
A betegséget jól titkolják, ha már feltűnő, akkor nagy a baj, orvosi segítség nélkül elpusztulnak.
Az előnyük, hogy igazi szeretetgombócok tudnak lenni, okosak, viccesek, és nincs aranyosabb egy mosakodó nyuszinál. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!