A hörcsögöm rágja a rácsot. És nem iszik. Mit tegyek?
Van neki futókerék, étel, ilyen rágcsálórúd, (magok vannak rajta) és szerintem nem túl kicsi neki ez a ketrec. 3 napja vettem, 5 hónaposan. Lehet ez a baj? Túl öreg lenne, vagy a 3 nap kevés hogy megszokja a helyét?
Van bent neki itató, de nem ivott még belőle, ezért minden nap adok neki a hörikaján kívül almát ubit, paprkát, hogy legalább ebből nyerjen valami folyadékot.
vettem fogkoptatót is, de nem nagyon foglalkozik vele. Rákentem egy kis paprika levét (már amennyire rá lehet) hogy hátha megérzi az illatát és rágcsálni kezdni, de csak megszaggolja és ennyi.
A társról pedig azt hallottam hogy nem túl jó, mert összeverekszenek, és stb. régebben vollt 2 törpehörim és azok folyton verekedtek.
Rendes hörinek szerintem kicsit kicsi az a ketrec. Nekem terráriumban lakik a törpehörim, szerintem jobb is mint a ketrec.
Inni meg kis kupakból iszik, mostanában már ki sem borítgatja :)
Ne vegyél neki társat, mert az ellenkező neműek megölik egymást, a különbözőek pedig folyamatosan gyártják havonta a 3-8 kishörcsögöt, amibe a nőstény hamar belehal.
A ketrec szerintem kicsi neki nagyon. Nem baj, ha nem látod, hogy inna, mert ha elég lédús gyümit/zölit kap, akkor nem lesz olyan szomjas.
3 nap alatt nem szokja meg az új helyet, 1 hét már elég erre.
Adjál neki paradicsomot (mag nélkül, héj nélkül). Zöldjét nehogy odaadd mert az mérgező.
A paradicsomban sok a folyadék.
Mandarint is adhatsz neki abból is nyer folyadékot.
A ketrec az túl kicsi. Ha törpe hörid van akkor legalább 2-szer ekkora ketrec kell neki, ha meg aranyhörid akkor meg 3-szor akkora ketrec kell neki.
Mit tegyél? Vegyél egy nagyobb ketrecet, engedd ki gyakrabban a hörit, persze olyan helyen ahol nem tud elbújni és szétrágni semmit.
Itató helyett tehetsz be vizet egy kupakban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!