Egyik nap a höcsögöm nem mozdult és merev is volt és hideg. Vagyis biztos voltam benne h elpusztult. Rá 10 percre magához tért mint ha misem történt volna. Mi volt ez? Ez mi volt nála?
Elmesélem velem hogy történt:
Az én hörcsögöm is ezt csinálta, de én már teljesen biztos voltam benne, hisz két éves volt, számítottam rá. Tél eleje volt ő pedig a sarokban volt teljesen ledermedve. Megfogtam és szomorúan állapítottam meg, hogy nem él - még a szivét sem éreztem. Betettem egy kis dobozba és kivittem a műhelybe azzal a gondolattal, majd holnap csinálok vele valamit. A lányom teljesen kiborult, imádta a hörcsögöt az első volt így mentünk az állatkereskedésbe és pótoltuk a hiányát. Ugyancsak lányt vettünk. Mire hazajöttünk a műhelyben rohangált a hörcsög, alig bírtuk megfogni. Nagyon meglepődtünk. Azóta két hörcsögünk van. :)
Miért?
A hörcsögök a vadonban téli álmot alszanak. Ha a lakásban hűvös van, tél elejét idéző hideg, előző napon csak esznek és esznek, másnap pedig szó szerint 'leállítják' a szivüket, jobban mondva lelassítják - ugyanezt a légzéssel. Dermedt állapotba kerülnek így készülnek fel a télre. Ez normális, készülj fel, hogy egyre többször fogja ezt csinálni. Amikor ezt csinálja a lámpát tegyétek a terrárium alá és melegítsétek. Olyan hatást fog kelteni, mintha a Nap kelne fel - világos és meleg. Elkezd majd ébredezni. DE VIGYÁZAT! (És ezt mindenkinek mondom!) Ilyenkor (amikor 'téli álmot színlel') TILOS az állatot felébreszteni (tehát pl. a kezedben rázni, hogy keljen fel, megijeszteni stb. csak fokozatosan szabad felkelteni), azért, mert belepusztulhat az ijedségtől!
jesszus isten!!!!!! az én hörim 1 éves volt és eltemettük, mert azt hittem meghalt!! rázogattam az akváriumot amiben élt de nem mozdult, aztán anyukám is rázogatta és felfordult a höri. vajon akkor télleg meghalt?? lehet még él?? ez egy éve volt!!
amúgy egyet értek az előző válaszadókkal!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!