Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » A nyusziknak vannak érzései?

A nyusziknak vannak érzései?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy szeretik e a gazdit vagy semleges...?
2010. febr. 8. 18:26
 1/5 anonim válasza:
75%
Tuti, hogy vannak, mert nekünk az albiban van egy törpe nyuszi, és aki nem ad neki enni, azt megmarja, vagy harapja.
2010. febr. 8. 18:30
 2/5 anonim ***** válasza:

Olyan szeretetről, amit te érzel a családod, szeretteid iránt, nem. Ez az érzés kifejezetten az emberek sajátossága, esetleg még a főemlősöké, de ezen régóta vitáznak a tudósok. Ha mégis, valszeg akkor se úgy néz ki a dolog náluk, mint ahogy mi megéljük.

Az állattartók szeretik abba az illúzióba ringatni magukat, hogy a kutyájuk/macskájuk/hörcsögük, stb _szeretik_ őket, és ez alatt az ember szeretetre gondolnak.

Ugyan valóban vannak arra mutató jelek, hogy az adott állat bizonyos "érzelmekkel" képviseltet az ember iránt, de ezt sokkal inkább ragaszkodásnak lehet nevezni, amit az állat evolúciósan hozott magával, és a túlélését segíti. Ez egyfajta adapív magatartás, ami a környezetéhez való alkalmazkodást jelenti.

2010. febr. 8. 18:32
 3/5 anonim ***** válasza:
előző vagyok: alapvető érzései: fájdalom, éhség, zaklatottság, stb természetesen vannak, de ÉRZELMEI, mint ahogy fent már kifejtettem, nincsenek.
2010. febr. 8. 18:36
 4/5 anonim ***** válasza:
Olyan értelemben igen,hogy jól esik neki ha simogatod,felismer hogy te adsz neki enni,hozzád köti a kellemes dolgokat ezért kötődik hozzád. Jól irták előttem
2010. febr. 8. 18:46
 5/5 anonim ***** válasza:
Nyúlfüggő a dolog, vannak nyuszik akik nagyon bújósak, meg olyanok is akik eltűrik a simogatást. A miénk a kettő között van, például a barátom ölébe beleugrik és bebújik a hóna alá hogy simogassa, de nekem csak megengedi, hogy simizzem. Lehet mondani hogy őt jobban szereti. De azt szereti leginkább akinél alma, vagy répa van(akkor még a nyakadba is felugrik hogy megszerezhesse.) Nem olyan mint egy kutya, inkább macskára hasonlít.
2010. febr. 10. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!