Kis törpehörik születtek, most 5 naposak?
Figyelt kérdés
Mikor lehet megfogni őket, ugy hogy az anya már ezért ne hagyja el őket. Szülés előtt 3 nappal kitakaritottam az egész ketrecet, mikor kell ujból? Az uj gazdiknak kézhez szoktatva adnám tovább mikortól érdemes ezt elkezdeni?2015. jan. 16. 22:28
1/4 anonim válasza:
3-4 hetesen már hozzájuk érhetsz. Nagyban függ ez attól, hogy mennyire van jó kapcsolatod a nősténnyel. Én pl fialás után 3-4 nappal takarítottam ki. Kivettem a nőstényt a terráriumból, beletettem egy befőttesüvegbe. A kicsiket kikanalaztam egy műanyag kanállal egy kis pohárba, amibe forgácsot tettem. Kitakarítottam az egész terráriumot, és a kicsiket ugyanoda tettem vissza. Utána a nőstényt. Nem lett semmi bajuk, nem ette meg őket. Akkor takarítsd ki újból, amikor egyébként is kellene. És csináld úgy, ahogy feljebb leírtam. :)
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöma válaszodat,kipróbálom a kanalas módszert így tuti nem érzi a szagom rajtuk a mami :) amugy szerintem jó a kapcsolatom az anyukával,4 hetes kora óta nevelem,még terhesen nagy pocival is mászott a kezembe pedig állitólag olyankor már nem szabad megfogni mert haraphat. A szülés óta a mamát már kivetem simogatni,mert kikönyörögte magát,de az alomhoz nem mertem nyúlni,eddig csak az apát tettem rendbe,de holnap akkor ők jönnek.
2015. jan. 17. 01:59
3/4 anonim válasza:
Ezt olvasva biztos nem lesz gond. :) Viszont arra figyelj, hogy a mama minden nap kapjon fehérjét, pl fél kisujjkörömnyi sajtot, különben megeheti a kicsiket. És minél többféle zöldség, gyümölcs! :)
4/4 A kérdező kommentje:
Sajnos a sajtot nem eszi. De potlom neki lisztkukaccal,illetve valtozatosan etetem. Sok zoldseg- gyumolcs. Remelem nem lesz gond. :)
2015. jan. 18. 20:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!