Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » A hörimnek egy seb és egy...

A hörimnek egy seb és egy tumor van a lábán, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Kb. Egy hónapja vettem észre egy lila tumort az aranyhörcsögöm bal melső mancsán. 2 nap múlva elvittem orvoshoz, aki azt mondta, hogy nem sokat lehet tenni vele, max. betadinozni, bár azt mondta ezt inkább ne, mert ha lenyalja az nem tesz jót neki. Azóta a 2 emeletes ketrecből átraktam egy 1 emeletesbe, ahol nincs kerék(mert valószínűleg oda akadt a mancsa) és 3-4 naponta takarítom. De ahelyett hogy javult volna a tumor, csak nagyobb és lilább lett. A hörcsög amúgy 1 éves és 3 hónapos, úgyhogy ha műteni kéne, akkor kibírná? Kérlek segítsetek!

2014. dec. 14. 13:06
 1/3 anonim válasza:
Az orvos mondta azt, hogy ez egy tumor? Tehát daganat? A színe alapján én inkább vérömlenynek gondolnám, vagy elfűződésnek (amikor egy vékony szálacska elszorítja a vérkeringést: lehet hajszál vagy vattaszál is), bár nem vagyok orvos. A helyedben biztosan elvinném egy másik állatorvoshoz is biztonság kedvéért. Úgy hallottam, hogy nem nagyon szeretik operálni a törpehörcsögöket a kis súlyuk miatt, mivel nehezen kiszámítható náluk az altatás következménye.
2014. dec. 14. 13:26
 2/3 A kérdező kommentje:
Upsz, igen, összekevertem, de viszont ez egy aranyhöri, nem törpe. És az az orvos akinél voltunk, már leműtött az egyik törpehörimről egy daganatot, de köszönöm a kérdést, megpróbálok egy másik orvost is felkereseni.
2014. dec. 14. 13:30
 3/3 anonim válasza:
Szia! Mi történt a hörivel? Mit mondott az orvos? Remélem, nincs nagy baj!
2015. jan. 5. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!