Egyiktől sem, keresnék valakit akinek otthon születnek és azok tuti egészségesek. Kereskedésbe kitudja honnan vannak, tenyésztőtől a legutoljára, mert agyon tenyészti őket, és betegesek, tapasztalat :(
2010. jan. 31. 20:08
2/15 anonim válasza:
Kereskedésből.Valahogy fel sem merült eddig,hogy máshonnan is lehetne.De most,hogy mondod...
2010. jan. 31. 20:13
3/15 anonim válasza:
Bennem sem merült fel más, mindig voltak hörcsögeim, sőt, nekem is születtek, de mindig egy megbízható kereskedésből vettem. Sokáig éltek, egészségesek voltak. Hogy úgy mondjam, ezek "csak" hörcsögök, sajnos, akárhogy igyekszik az ember, nem hosszú élettartamúak, nincsenek velük szemben nagy elvárásaim.
2010. jan. 31. 20:17
4/15 anonim válasza:
1. vagyok: nekem 2 volt kereskedésből (egészségesek voltak végig), utódaik szintén mind. Majd 3at tenyésztőtől, mindegyik daganatos lett, 1,5 év előtt elpusztultak :( pedig a lehető legjobban igyekeztem tartani őket.
5/15 anonim válasza:
A halaimon és a hullámos papagájaim egy részén kívül egy állatomat se vettem kereskedésből. De megválogatom, honnan szerzem be, tenyésztő és "tenyésztő" között is van különbség, az az igazi tenyésztő, aki odafigyel az állatokra, és nem tesz olyant, ami nekik árt, aki nem figyel, az csak szaporító.
6/15 A kérdező kommentje:
Én 3 éve foglalkozom hörikkel, de soha nem lett még egy beteg sem a tenyészetemben. Sajnos tényleg vannak lelkiismeretlen tenyésztők,akik a rokonokat is összerakják,ami vérfertőző.
A családi "szaporítással" az a gond, hogy azok is általában kerisek, és nem lehet tudni, hogy a szülők azok nem-e rokonok, netán testvérek...
Ha valakit érdekel, a honlapcímem privátba meg tudom adni.
2010. jan. 31. 20:45
7/15 anonim válasza:
3 év? Nekem 15 éve vannak hörcsögeim... :D
2010. jan. 31. 21:06
8/15 A kérdező kommentje:
Úgy értettem, hogy 3éve foglalkozok a tenyésztésükkel, előtte is volt persze hörim,de addig csak "tanulmányoztam" Őket...
2010. jan. 31. 21:21
9/15 anonim válasza:
Tenyésztőtől.
A kedves első válaszoló meg nyálazza át a szótárat, az "agyontenyésztő" az a szaporító, a tenyésztő meg a lelkiismeretes ember, akitől érdemes állatot venni.
2010. febr. 1. 00:43
10/15 anonim válasza:
Kedves utolsó: ha bemegyek egy boltba, ahol az eladó "tenyésztőnek" adja ki magát, és ott van rengeteg höri, nincs az a jó emberismerő aki ránézésre levágná, hogy ő nem lelkiismeretes. Senki nem fogj magát szaporítónak kiadni, ezzel vállalni a felelősséget, h betegesek ehetnek az állatkái. De köszi a kioktatást.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!