Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Toy nyuszi tartók mit adtok...

Toy nyuszi tartók mit adtok enni a nyuszitoknak?

Figyelt kérdés
Mit/Mikor/Mennyit/Napi hányszor eszik a toy nyuszitok? 100x70x40 cm-es ketrecben már jól érzi magát? Egyedüli nyuszi vagy van társa? Tudnék neki készíteni vagy venni valami játékokat amivel játszana? Köszi a válaszokat előre is:D
2010. jan. 25. 18:41
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia! Sajnos már meghalt, de öt évig volt egy gyönyörű rőtvörös kislány oroszlánfejű nyuszink. Egy 100 x 50 cm-es ketrecben lakott, naponta kijött ugrabugrálni a lakásban, tavasztól őszig pedig egy kerti futtatóban lehetett reggeltől alkonyatig, utána jött be "aludni". Egyedüli nyuszi volt, de sokat foglalkoztunk vele, így nem unatkozott. Egyébként nem tudom, hogy a nyuszi mennyire igényli a társaságot, ha nincs rá idő. Na de akkor jobb nem bevállalni.

Nyúltápot kapott (takarmány), némi kukoricával, kendermaggal, napraforgómaggal keverve (tápostól vettük). Kapott mellé szénát (Fressnapf), friss répát, zöldségeket, almát, petrezselymet, ami éppen volt, de minden nap adtunk neki ilyet is. Plusz golyós öntitatóból (fél literes) mindig friss vizet (naponta, nyáron naponta többször cserélve).

A legfontosabb, hogy legyen egy házikója, ahova behúzódhat. A miénknek egy faháza volt, amit ő több célra is használt: felborította, beleült és hintázott :=) (olyan helyes volt!), közben az oldalát rágva azon koptatta a fogait. Más játék a mi nyuszinkat nem érdekelte, pedig vettünk neki szalmarépát, szalmalabdát, színes-illatos fogkoptató követ, stb., de nem kellett neki semmi más, csak a háza :=)

2010. jan. 25. 19:52
 2/2 anonim ***** válasza:

Nekem egy fehér toy nyuszim van.Én ugyanúgy adok neki reggelit ebédet és vacsorát.Reggelire álltalában adok neki egy kis száraz tápot amit minden álatkereskedőnél megtalálhatszés.Ebből kb 2 evőkanállal kap és cseréld ki a vizét.Ebédre pedig kaphat répát,almát,salátát vagy amit találsz otthon.Mellé adhatsz neki 1 evőkanál száraztápot.FONTOS!Ha zöldséget vagy gyümölcsöt adsz neki akkor vedd ki 1-2 órára a vizet előle nehogy felpuffadjon.Vacsorára pedig ha maradt előtte az ebédjéből vedd ki és tedd el holnapra vagy ki is öntheted,ez egyénektől függ.Vacsoraára 3 evőkanál száraztáp és ha költséges vagy vehetsz neki jutalomfalatot amiből rakhatsz esetleg 2 db-ot.Ja és a vizet ne felejtsd el visszatenni.Éjszakára is cseréld a vizét friss vízre.

reggeli:6:30 attől függ mikor kelsz fel reggel

ebéd:14:00

vacsora:21:00

Remélem segítettem (:

Majd írj hogy hogy tetszett a nyuszinak az étrend^^

egyébként Fruu. voltam

2010. febr. 6. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!