Miért egyre soványabb a tengerimalackám?
Ne adj neki gabonamagvakat és káposztát sem.
Vegyél rendes tengerimalactápot (abban nincsenek magok!) és adj neki sok C vitamint (Cebion csepp vagy aszkorbinsav is jó). Állatboltban vehetsz borsószirmot, az hízlalja egy kicsit.
De az az igazság, hogy a legjobb egy hozzáértő állatorvos lenne (nem mindegyik ért egzotikus állatokhoz), mert sok egyéb probléma is okozhat fogyást.
Tengerimalac tápból sem mindegy ám!! :)
Van a közeledben Fressnapf?
Ott van a Mulfititnek a tengerimalac tápja, az jó.
Mellette van a Versele-Laga Cavia család is :) azt neten is tudsz rendelni (acanashop <- ajánlom, én fél éve onnan veszek minden kaját)
K-betűs cuccok sajnos puffasztanak, azokat nem lehet adni :(
Répa, hámozva cékla & sütőtök, dinnyehéj, uborka, paprika, paradicsom, padlizsán, répa szára mehet nekik.
fű is jó, ha száraz már, az is hízlalja :)
Cebion csepp sokat segít rajta(itatóba: 5-6 csepp; kajára: 4-5 csepp/nap), de a Béres csepp (2-3 csepp/nap) étvágyfokozó, az is mehet neki (kajára persze)
Lehet más oka is van, lehet túlnőtt a fogacska, vagy féreg, de az ritka. Lehet csak a hideg miatt. Vagy front miatt. Nekem olyankor mint a lüke egerek.
Keress neki dokit, az a biztos.
Meg a borsószirom, ahogy előttem írták!! :)
Vegyél neki golyós itatót, akkor mindig tiszta vize lesz.
Ne is add oda neki a kukoricát, mert beletörhet a foga.
Ha csukott szájjal kilátszik a foga, akkor túl van nőve, sürgősen vidd hozzáértő állatorvoshoz.
Azért fogy, mert nem tud enni!
EZ VÉGZETES LEHET!
Bocs félreolvastam.
Ha nincs csukva a szájuk, akkor látszik a foguk, és a ránézésre nagy fog is természetes lehet.
A kérdés, hogy be tudja-e rendesen csukni a száját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!