Rosszul döntöttem, hogy a hörcsögömet elaltattam?
Nemrég valaki tett fel egy kérdést:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__621804-hogy-d..
Itt egyesek lehordták, hogy milyen jogon akarja elaltatni 14 éves kutyusát. Én pénteken búcsúztam el 1 éves törpehörimtől.
Műtétre vittem épp, mert egy hatalmas daganat volt a mellső lába között. A doki beadta neki a rendes altatót, elaludt, és a doki a hátára fordította, hogy leborotválja a szőrt a pocakjáról, hogy műteni tudja.
Akkor látta meg, hogy keletkezett egy daganat a torkán és a hasüregében is. Akkor azt mondta, hogy így nem vállalja a műtétet, mert a torkáról még le is tudná szedni, és lenne esély, hogy túlélje, de a hasüregi miatt a másik kettő műtét is felesleges lenne.
Kérdezte, hogy elaltassa-e, én pedig rábólintottam. Eddig abban a hitben éltem, hogy helyesen döntöttem, hisz a műtét előtti napon is rohantam a dokihoz, mert elkezdett vérezni a daganat.
De most elbizonytalanodtam, hogy mégsem helyesen döntöttem. Talán meg kellett volna várnom, hogy felébredjen az altatásból, és hazavinni, hogy hadd éljen addig, ameddig az a hatalmas daganat (kb diónyi volt) meg nem öli?
rossz lesz nélküle ez biztos. de jól döntöttél. most jobb lett volna ha látod szenvedni, és nem tudsz mit csinálni? igy legalább nem szenved. :)
jobbulást :)
Igen, valóban vállaltam volna a műtétet, a doki biztos volt a dolgában, jó orvos. Még miután a rendes altatást megkapta, akkor is azzal bíztattam, hogy túl fogja élni, és még legalább 1 évet eltölthet velem.
Nem sajnáltam volna rá semilyen pénzt, ha meg tudják menteni, de 3 daganattal a doki nem merte elkezdeni, azt mondta, ha ezt túlélné is, a daganat hamar legyőzné. Hihetetlenül sovány volt, pedig evett, 6uk közül neki kellett mindig repetát adnom. Nem ez volt az első alkalom, hogy dokihoz vittem, a doki eleinte próbálta húzni a betegségét, de 3 hét alatt ekkora lett, és én pont a végére értem haza. Nekem is a kezeim között halt meg, az altatásért viszont semmit nem kért a doki.
szia szerintem te is és a kutyusos is jól döntött,az orvos tudja mit csinál,sajnálom a hörcsögödet,mert én is most szeretnék venni eggyet :), de hidd el ha a helyébe lennél,ő pedig a te helyedben ő sem hagyná hogy te szenvedj (: jobb így neki ...
nem kellett volna megvárni,nekem az 1. hörim a kezembe halt meg,túl későn vettem észre hogy rosszul van :( , rámnézett és elment , örülök hogy a te hörcsögödnek nem kellett szenvednie , jól döntöttél,hidd el :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!