Törpesün vagy tengerimalac?
Volt már olyan malacom is amelyik élete végéig vadóc maradt, nem lehetett sehogy sem megszelídíteni, míg a párja gyakorlatilag mindent eltűrt, azt csináltál vele amit akartál.
Mielőtt megveszed őket, nézd meg melyik az amelyik érdeklődve odajön hozzád, nyugodt, nem harap, hagyja magát simogatni.
Én a malackákat tenyésztettem egy ideig.
Ha mellettük teszed le a voksod, semmiképen se albínót vegyél, és ne hosszú szőrűt.
Amennyiben a szaporítástól idegenkedsz, két lány malacot javaslok.
Összességében, rövid szőrű, 2 fiatal malackát javaslok.
Egészségesebbek, nyugodtabbak.
Sünikről nem tudok semmit. :)
Utolsó vagyok. Ki egészíteném magam.
"2 fiatal malackát javaslok"
Csak abban az esetben, ha eltérő neműek.
Egyneműek esetében, először egy malac vásárlását tanácsolom, és körülbelül 2 hónap múlva a másikat.
Így a rangsor, magától ki alakul, nem fognak civakodni.
Amíg az első malac egyedül van, rengeteg törődést igényel, foglalkozni, játszani kell vele.
A süni éjszakai állat, nappal szinte csak alszik, nem igazán társasági lény. Volt, hogy két hétig nem is találkoztunk vele, mert csak akkor jött ki a házából, mikor már aludtunk.
Mivel "húsevő", szaga is van rendesen, naponta mostuk a futókerekét, mert reggelre telepiszkította, és büdös volt.
A malac rágcsáló, nem büdös, nappal is aktív, ha szeretgetős állat kell, akkor inkább azt vegyetek. A rágcsamentőknél összeszokott párokat is fogadhattok örökbe, így a harctól sem kell tartani.
Tengerimalac!
Igaz, kicsit primitívek, vagyis a kajáért csinálnak meg majdnem mindent, de nagyon szerethetőek!!
Átlagosan 3-4 évig élnek el! A rekordtartó megélte a 15 évet is!
Ma már nagyon sok a beltenyészet , ezért a 15 csak nagyon kicsi esély! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!