Érdemes hörcsögöt venni? Mik az előnyei és a hátrányain?
Valóban aranyos, de ezzel még nem vagy előrébb. szóval:
ha nem akváriumban, hanem kalitkában fogod tartani, akkor ügyelj arra, hogy a rács megfelelő sűrűségű legyen (az már nem jó, ha egymás mellett két ujjad is átfér két rács között), mert ez az amúgy is pici állat igen szűk helyeken is átfér.
A hörcsög éjszakai állat, szóval készülj fel rá, hogy a nap jó részében a forgácsba bújva fog aludni. Éjszaka viszont nagyon aktív lesz, ezért lehetőleg ne 10 X 10 cm legyen a területe, hanem nagyobb, és jó, ha kap egy mókuskereket is. Jót tesz neki, ha nem csak magokat, hanem friss zöldséget is adsz neki időnként, meg egy darab nem túl száraz gallyat, amin a fogait koptathatja.
A hátránya, hogy nem él túl sokáig, csak egy-másfél évig, esetleg maximum kettőig. Én azért nem vettem már másikat, mert kettő is kimúlt kb. 1-1 év után, és nagyon sajnáltam őket, mert tényleg aranyosak voltak.
A hörcsög az szörcsög. :0)
Édes hangjuk van mikor röfögnek!! :0)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!