Havonta nagyjából mennyibe kerül egy, esetleg két törpenyuszi tartása?
Szeretnék nyuszit, de a szüleim nem biztos, hogy örülnének neki, ezért valószínűleg a zsebpénzemből kell majd eltartanom (de mondjuk biztos besegítenének, ha arról lenne szó, de nem akarnám ezzel terhelni még őket). Persze az a tápot, szénát jelentené, mert zöldséget, gyümölcsöt tudok neki adni abból, amit magunknak is veszünk, forgácsot meg a nagypapám csinál.
Volt már nyuszink egyébként, csak régen, és voltak tengerimalacaim is évekig, szóval tudom, mekkora felelősség, mennyi figyelemmel jár. Még át kell gondolnom, addig is csak érdeklődöm, nézelődöm. :)
Köszi a válaszokat!
18/l
Forgács nem kell alá, szénából vehetsz kisbálát, párszáz ft, és hónapokig elég, pl jófogáson keress rá. Tápból én versele laga cuni fitet adok, ebből 5 kg kerül 1200 ftba a fressnapfban, hónapokig elég.
Az oltás oltóanyagtól is függ, meg persze orvostól, én pestorinnal oltatom a nyuszimat, 3500 egy oltás, és félévente viszem. De nyuszis oldalakon szoktak szervezni csoportos oltást, akkor olcsóbb is lehet.
Ami nagyobb kiadás, az a ketrec.
Nagyon szépen köszönöm a választ! :)
Igen, tudom, hogy a ketrec nagyon sokba kerül, sajnos az lenne a legnagyobb tétel mind közül. :( De majd megoldom valahogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!