Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Jó lenne nekem egy törpenyúl?...

Jó lenne nekem egy törpenyúl? (bővebb lent! )

Figyelt kérdés

Lenne rá 4-5-6 órám. Etetném, pucolnám a ketrecét (csak tudnom kéne mekkora ketrec a minimum!?) lenne kis nyuszi-háza ( [link]

Lenne etetője, itatója ( [link] le vinném sétálni (kb.: hetente 3szor-4szer) fél órára (fűre,hámon) És néha még a lakásban is mászkálhatna. ;) Volt ideiglenesen nyuszim: Nyitva volt a ketrece, kimászott rajta, odaugrálta a magvas-zacskóhóz és amíg nem vettem észre ette. ;) :D

Köszönöm a válaszokat! ;)

2014. aug. 25. 18:17
 1/7 anonim ***** válasza:

Ketrec minimum 100*50 es kell. Nem kell levinni sétálni, nem kutya, ráadásul, ha összetalálkoztok egyel, abból baj is lehet. Az összeszedhető betegségekről nem is beszélve.

Minden infot megtalálsz a tenyésztők, és a törpenyúl klub oldalán.

2014. aug. 25. 18:29
 2/7 anonim ***** válasza:
35%
Megtaláltad a létező legszarabb oldalt a nyúltartásról. :D
2014. aug. 25. 23:23
 3/7 anonim ***** válasza:

Ne vidd le sétálni, mert beteg lehet, és stresszhelyzet neki.

És a lakásban nem néha kell mászkálnia, henem amikor csak otthon vagy köteles vagy nyitva tartani a ketrecét. :D

És a nyulak nem magvakat esznek.

Nézd át alaposan ezeket az oldalakat:

[link]

[link]

2014. aug. 25. 23:27
 4/7 anonim ***** válasza:
Szobádban tartanád? Mert akkor tényleg ha ott vagy és lát,kb követeli,h kiengedd:D Enyém amint látja reggel,h felébredtem már ugrál és rágja a ketrecet. Aztán elvan ő,elfekszik kint,meg mászkál,ha meg már unja,akkor jön hozzám,oda ül a lábamhoz,ha nem reagálok,akkor elkezdi kaparni a lábam.:D
2014. aug. 26. 00:28
 5/7 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Ez nagyon cuki! :D

2014. aug. 26. 11:56
 6/7 anonim ***** válasza:
73%

A sétáltatáshoz annyit, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a nyuszi meg fogja tűrni magán a hámot, egyből meg pláne. Vagy sokáig kell szoktatnod hozzá, és ezt is a lakásban, vagy pedig soha nem fogja elviselni magán. A sétáltatást pedig ne úgy képzeld, mint a kutyánál, hogy majd arra mentek amerre te akarod, a nyuszi arra akar/fog menni, ahogy ő jónak látja. Egyébként se igényli. Ha mondjuk valaki kertes házban lakik, akkor kiviheti, de kötelező jelleggel nem kell sétáltatni, a lényeg, hogy elegendő mozgásban legyen része otthon is.

Amit mindenképp szem előtt kell tartanod, hogy a nyuszi mindent meg akar (illetve fog is ) rágni, bútor, vezetékek, tapéta, szőnyeg, bármi ami az útjába kerül. Ja és leginkább éjszaka aktív és képes akár hihetetlen hangerejű ketrecharcot lerendezni, ha ő épp úgy gondolja, hogy éjjel kettőkor ki szeretne jönni. Persze ez nem általános érvényű, de előfordulhat.

Ezzel most nem lebeszélni akarlak, csak szerintem fontos, hogy tisztában legyél a "hátrányokkal" is. Mert amellett, hogy nagyon édes kis jószágok, de bizony egy két szokásukkal néha azért az őrületbe tudják kergetni az embert :)

2014. aug. 26. 12:54
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi!
2014. aug. 26. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!