Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Segítség nyuszi ügyben!...

Segítség nyuszi ügyben! Fontos! Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Egy idős házaspárnál dolgozom és van egy nyuszójuk,ma reggel úgy tűnt meg fog halni,de szerencsére délutánra már jobban érezte magát.

Elég öreg már,azt mondják olyan 7 éves kb.Szerintem az éjszakai hideg kínozza meg szegénykét:(

Mit csináljak?

Segítenék azzal ha behoznám a szobámba éjszakára,ugyan nem akarják az öregek,de én szeretnék segíteni valahogy.

Ti mit tennétek?

2010. jan. 15. 16:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem próbáld meg bevinni, lehet tényleg csak fázik. De miből gondoltad hogy meg fog halni? Orvost nem tudnál hívni hozzá?
2010. jan. 15. 16:28
 2/12 A kérdező kommentje:

Reggel mikor kimentem hozzá,picit elnyúlva mozdulatlanul feküdt és azt hittem meghalt.Lehajoltam hozzá és láttam hogy még él,amugy máskor mindig odajön az ajtóhoz,de ma nem.Eléggé félős szegénykém,néha engedi magát megsímogatni,de ma ölbe tudtam venni,annyira gyenge volt,nem szaladt el mint máskor.

Aztán délutánra már jobban érezte magát,láthatólag.

Mondtam,hogy hívjanak orvost hozzá,de azt mondják minek,már úgy is öreg:( Ez amúgy németbe van,és hát én nem tudok orvost hívni.

2010. jan. 15. 16:41
 3/12 anonim ***** válasza:
beviheted de elöször egy közepes hőmérsékletű helységbe vidd be és csak utana a fűtött helységbe.az sem lenne baj ha megoldható h a középső helységben akár több napot is lenne.de amugy nem valószinu h egy kinti nyuszi fázik sztem más baja lehet.lehet kapott vmi nem neki való kaját amit eddig nem kapott.megkéne mutatni egy dokinak és azt sem mindegy h milyennek mert sok orvos abszolut nem ért a nyuszikhoz ha gondolod irok majd egy párat.jelezd ha kell.egy 3 éve tartó nyuszi barát:)
2010. jan. 15. 16:42
 4/12 anonim ***** válasza:
engem is meglepne, ha egy nyúl nem bírná a téli hideget.
2010. jan. 15. 16:50
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A nyuszi kajája:nyúlnak való eledel(préselt,henger alakú fű szerintem),répa,széna és száraz kenyér.Mondjuk nem tudom,hogy az utóbbi jó-e neki,s néni mondta,hogy adjam oda,de korábban is kapott és nem volt hasonló baja.

Dokival meg nem tudom mi legyen mert annyira nem tudok németül,hogy orvost hívjak,azt se tudom,hogy a faluba van-e,meg ők nem is akarnak orvost hívni,sajnos:(

Mit tudok tenni?

2010. jan. 15. 19:01
 6/12 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy csak aludt? Az én nyuszijaim mind úgy alszanak, mintha nem élnének, fennakadt szemekkel oldalra vagy hanyatt zuhanva.. Mindenki azt hiszi, hogy meghaltak.

Vagy a viselkedése is más? (Azon kívül, hogy nem jött oda) Szerintem ha eddig kinti nyuszi volt, akkor tuti nem fázik, (de szerintem is jobb, ha beviszed). Az előttem szólóhoz hasonlóan én is az javaslom, hogy előbb egy köztes hőmérsékletű helyiségbe vidd.

Amúgy sajnos az is lehet, hogy eljárt felette az idő, a nyuszik átlag életkora 6-8 év (ivarosan még kevesebb).

De lehet valamilyen nyúlbetegség, pl. RHD vagy myxomatosis is (bár ez utóbi ilyen időben ritka, de nem lehetetlen, mert a vírus a tárgyakra tapadva fél évig is életképes)Mindenképp meg kellene nézetni állatorvossal! Azért remélem nincs igazam és rendbejön!

2010. jan. 25. 00:22
 7/12 anonim ***** válasza:
A nyuszi jobban birja a hideget mint a meleget, és a megfázásnak tünetei lennének...Nem tűnik olyan vészesnek, de te láttad. Viszont az étrendet nézve...hát egy kicsit több zöldet és más magvakat is tennék bele.
2010. febr. 19. 16:45
 8/12 A kérdező kommentje:

Akkor a nyuszi jobban lett,túlélte a telet,úgy nézett ki rendbe jött.De ma reggel megint úgy viselkedik mit korábban,fekszik,nem jön ki az ólból,néha remeg,mintha fázna.

Mit csináljak,hiába mondom,hogy hívjanak orvost,nem akarnak.

Lehet,hogy csak gyengébben érzi magát,hisz elmondás szerint már öreg és csak pihen?

Ölbe is tudom venni,máskor meg alig engedi magát simogatni.

2010. márc. 25. 13:15
 9/12 anonim ***** válasza:

Szia!

A remegés a félelem és a fájdalom jele.

Ez esetben a félelmet ki lehet zárni. Megnézheted, hogy a széklet, vizelet rendben van-e, egyebet szerintem nem kell tenned. Ö már öreg, hagyni kel kimúlni öt. Ha kimész hozzá, nyugtasd meg, simogasd meg, de minden állat ilyenkor elbújik meghalni- kiszenvedni. Nincs mit tenni. Boldoggá tette a gazdáit s ök valószinü igy akarják, hogy nyugodtan haljon meg, ne pedig rettegve egy állatorvostól. Mert ugye minden állatnak nagyonnagy stressz az állatorvossal vagy egy ismeretlen valakivel találkozni aki ráadásul megnyomkodja, megszurkodja és egyéb fájdalmakat okoz, még ha jót is akar. Szóval hagyd méltóságban elmenni.Szerintem.

2010. márc. 25. 15:54
 10/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Egyetértek az elöző válaszolóval..,már sajnos abba a kórba lépett a nyuszó,hogy több van mögötte,mint elötte:( Sztem inkább biztosits neki nyugalmat és hagyd,hogy történjen aminek történnie kell.

2010. márc. 25. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!