A csincsilla vagy a degu való nekem?
Nekem csincsilláim voltak, szóval őket ismerem. A csinesz éjszakai állat, de emiatt ne vesd el, lehet tőle aludni, max járkál meg rágcsál. Hangja nemigen van, csak egy sípoló játékra emlékeztető hangot ad ki néha. És az egyetlen szagtalan kisemlős. Ez azért fontos a lakásban tartás szempontjából. Hősugárzó nem kell neki, egy sólámpa elég a ketrec mellé. Okos állatkák, de öntörvényűek, szóval megtanulnak mutatványokat, de ha nincs kedvük, nem csinálják. Az enyéim mindig pontosan tudták, ha vissza kellett menni a ketrecbe, de előfordult, h negyedórát kergetőztünk, mire kegyeskedtek befáradni. Naponta 1-1,5 órát voltak kinn, nagyon nem volt játékuk, de imádtak a lábamon meg a karomon mászkálni. Pl feküdtem a földön, és felraktam a lábam a székre, akkor végigrohant rajta, leugrott a földre, és újra fel.
A tartásuk nem túl problémás, csak növényi kaját esznek, táp kell nekik, széna, és zöldség meg keményebb, esetleg aszalt gyümölcs, random, hogy mit esznek meg. Amit vegyél fontolóra, hogy min. 1m x 0.5m ketrec kell nekik, lehetőleg magas, és két állatkát kell venni, ha nem akarsz szaporulatot, akkor egyneműeket.
Az egyetlen, amiről nem tudtam a csinijeimet leszoktatni, az a kábelek elrágása. Szóval ha a csincsilla mellett döntesz, kábelcsatornákra lesz szükséged, és egy vezeték nélküli egérre a számítógéphez... Ja, és 10-12 évig élnek, úgy számolj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!