Mivel és hogyan fürdessem meg a tengerimalacaimat?
1. Van Johnson's Baby búzacsírás babasamponunk, vagy Manna Egészséges tincsek szappan. Natúrszappannal meg lehet mosni?
2. Lavórban szeretném megfürdetni a malacokat, de az a baj, hogy ha besamponozom őket, és újra vissza rakom őket a lavórba, hogy leöblítsem a sampont, a lavór vize tiszta sampon/hab lesz és így samponos maradhat a szőrük. Inkább a csapnál öblítsem le? Vagy van valami más megoldás?
A tengerimalacokat alapvetően egyáltalán nem kell fürdetni még évente sem. Szépen tisztán tartják magukat. Persze, vannak kivételek ha valamivel összekenik magukat, de a nyári meleg enyhítésére ez nem megfelelő mód. Ettől függetlenül én így szoktam ha gond van:
Beteszem őket a csapba, bedugom a csapot és félig teleengedem vízzel. Egy minél bőrbarátabb készítménnyel megmosom őket, majd az alattuk lévő vízzel lemosom amennyire lehet. Ezt követően leengedem a vizet és vagy zuhany fejjel (ha odaér a kagylóhoz) vagy még egy kör tiszta vízzel alaposan eltávolítom a sampont a szőrükből. Kiveszed, betekered egy törölközőbe és egy pár percig dörzsölgeted finomat a szőrüket. Ha nyár van ennyi elég, ha nincs jó idő hajszárítóval nagyon messziről és enyhe fokozaton megszárítom őket. Tudni kell, hogy a tengerimalac nem tud izzadni, így náluk a hőguta sokkal valószínűbb ezért is kell óvatosan a hajszárítóval is.
(Én a Johnson's termékeit a padlóra, felmosáshoz sem használnám, iszonyú összetevői vannak.De ez már egy másik téma.)
Köszönöm a választ! Tudom, mindenki mást állít, valaki, hogy félévente meg kell fürdetni a malacokat, valaki meg azt, hogy csak akkor, ha az orvos azt írta fel. Mindenesetre most muszáj lesz megmosnom őket, mert nagyon koszos a szőrük, és kicsit büdös is.
Még találtam itthon hagyományos babaszappant, szerintem ez jó lesz.
Én hetente fürdetem édes álom babafürdetővel.
A végénél kicserélem a vizet, hogy tiszta legyen.
Az én malacom gombás most is, és volt is.
Nizoral sampont ajánlok a megelőzésére/kezelésére :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!