Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mit csináljak, ha nagyon nagy...

Mit csináljak, ha nagyon nagy a tengerimalacom foga, és nincs itthon mag, csak hétvégén tudunk elmenni venni. Fát ehetnek?

Figyelt kérdés
2010. jan. 6. 18:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Mag? Az nem megoldás. Ha nagyon nagy, állatorvos levágja(nem fáj neki), ha csak pár mm-rel nagyobb mint szokott teljesen száraz kenyeret adj neki, esetleg kemény háztartási kekszet. Nem hiszem h fát fog enni, de egyes fafajták mérgezőek is+vegyszerekkel kezeltek lehetnek.
2010. jan. 6. 18:32
 2/11 anonim ***** válasza:
Nem fogja megenni csak rágicsálja :) A természetben is úgy oldják meg a nyulak stb.
2010. jan. 6. 18:32
 3/11 anonim ***** válasza:
Nem valami spec fogkoptató cucc kéne neki? Szerintem a magtól nem kopik. Legalább is az összes ismerősöm rágcsálójánál van az állatka lakhelyén ilyen kerek izé, amit egyszer megkérdeztem és mondták, hogy fogkoptató.
2010. jan. 6. 18:33
 4/11 anonim ***** válasza:
Akácfa ágat szoktak adni rágófának!Amúgy enyémek nem rágják a fogkoptatót de a szárazkenyér tényleg jó ötlet!
2010. jan. 6. 19:27
 5/11 anonim ***** válasza:
A kérdés megoldása a SZÉNA! Rendszeresen kap szénát hogy mindig van elötte koptatja a hátso fogait is mint az elsőket. www.gemon.ro <--- Itt olvasgass kicsit
2010. jan. 6. 19:42
 6/11 anonim ***** válasza:
Akármit berakhatsz neki ami nem mérgező! XD Bármit megrágcsál! De ha nagyon-nagy lenne a baj akkor a ketrec rácsát is rágná!(ez saját tapasztalat, nekem is volt 2).
2010. jan. 6. 20:55
 7/11 anonim ***** válasza:
Nem azért rágja a rácsot mert nagy a foga, teljesen más okai vannak. A SZÉNA valóban a legjobb fogkoptató, állandóan legyen előtte és sosem fognak megnőni túl nagyra a fogai! Bár ha túl nagy most, vágasd le, aztán kapjon rendszeresen szénát. Egyik legfontosabb dolog egy malacnak, mivel emésztés elősegítő is.
2010. jan. 6. 23:43
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszi a szérazkenyér tényleg bejött. De honnan szerezzek szénát?
2010. jan. 7. 19:00
 9/11 anonim ***** válasza:
Tescoban,állatkereskedésben,én már vettem spar-ban is!
2010. jan. 8. 11:30
 10/11 anonim ***** válasza:
Auchanban is van.
2010. jan. 8. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!