Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » A törpesünimnek mostanában...

A törpesünimnek mostanában nagyon hullik a szőre és a tüskéje is. Mitől lehet?

Figyelt kérdés

2014. júl. 3. 10:33
 1/8 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg a tenyésztőjét, ha nem tenyésztőtől van akkor a sün egyesületet, ők adnak tanácsot. Nekem még ilyen gondom nem volt vele, de elsőre a kalcium hiányra tippelnék. Az orvosi segítség is jó ötlet lehet.
2014. júl. 3. 15:46
 2/8 A kérdező kommentje:
amúgy is kéne már féregteleníteni, majd akkor rákérdezek a dokinál. köszi!
2014. júl. 3. 18:15
 3/8 anonim ***** válasza:
Nemcsak vedlik?
2014. júl. 11. 20:37
 4/8 anonim ***** válasza:
A sün nem vedlik.
2014. júl. 11. 20:53
 5/8 anonim ***** válasza:
Miért nem vedlik? Nekem is volt 2 sünim is ès rendszeresen találtam elhullajtott tüskéket! Nyílván azok is megújulnak, hisz csak módosult szőrszálak azok is, és ugyanúgy levedli ezt is. Amúgy meg számtalan új kis tüskét is láttam rajta, amik akkor növekedtek vissza.
2014. júl. 12. 11:49
 6/8 anonim ***** válasza:
A vedlés azt jelenti, hogy egyszerre egy bizonyos időben/időszakban cseréli (szinte) az össze szőrét, tüskéjét. Pl. kutyánál a téli és nyári bunda váltása. A nem vedlés nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem cseréli ezeket. Semmilyen ember vagy állat nem hordja a születéskori szőrét (és tüskéjét) élete végéig, csak nem "marékszámra" hanem egy-egy darabot cserél.
2014. júl. 12. 19:22
 7/8 A kérdező kommentje:
az a gond, hogy nem egy-egy tüsiről van szó...:/ elég sok potyogott ki. most kb fél éves, lehet, hogy még mindig növekedik és amiatt lehet?
2014. júl. 12. 22:18
 8/8 anonim ***** válasza:
Nálam a két süniből egy sem csinált ilyet. Továbbra is etetés problémából származó valamilyen hiánybetegségre tippelnék. Pl. kálcium hiány, de lehet bőrbetegség is. Itt, így nem lehet se diagnosztizálni, se kezelni, orvos kell neki, fölösleges még napokig húzni a szenvedését, mert segítségre van szüksége.
2014. júl. 13. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!