8 hónapos hím tengerimalac mellé vehetek társnak 5-6 hetes szintén hím tengerimalacot?
Szia!
A tengerimalacok jól kijönnek egymással. Megfelelően kell összeszoktatni őket: mindkét fél számára ismeretlen helyen (pl. kábelmentes szoba) találkozzanak először. Ott ismerkedhetnek stb., a ketrecüket pedig ki kell mosni ecetes vízzel, hogy ott se érezze a saját szagát a régebbi hímed. Kis civakodás lesz, de ez természetes és nem szabad félbeszakítani! Azonban, ha megharapják egymást rögtön válaszd szét őket. A sebet ez esetben fertőtleníteni kell (betadine, hiperol stb.). Ha nagyon nem jönnek ki egymással, akkor egymással szomszédos ketrecben kell élniük.
A vétel helyett az örökbefogadást ajánlom. A hazai tengerimalac egyesület segít az összeszoktatásban, tanácsadásban, és a megfelelő malacka kiválasztásában, igény esetén ők össze is szokták szoktatni a leendő párokat (akkor is ha csak az egyik van tőlük).
Az oldalukon hemzsegnek a megmentett gazdikereső malackák, sokszor idejük sincs frissíteni a honlapot, facebookot, biztos találsz neked tetsző malackát.
Az oldalukon a havi tippeknél külön cikket írtak a helyes összeszoktatásról.
Nekem volt két hím malackám, elvoltak, de amikor az egyik meghalt helyette ivartalanítottam a másik hímet és nőstény társat kapott, sokkal boldogabb lett. Én a helyedben átfontolnám ezt a lehetőséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!