Hogyan szoktassam kézhez a tengerimalacom? (bővebben lent! )
Figyelt kérdés
Vasárnap kaptam egy nagyon édi cucut, állatkertből vettük és valószínűleg ott nem volt agyonsimogatva... sőt. Nagyon vad szegénykém és nagyon fél. Szeretném magamhoz szoktatni de nem tudom, hogy ezt miféle úton tegyem meg hisz mikor ki szeretném venni nagyon kapaszkodik a kezembe (ugye zsákmányállat) és alig akar kijönni viszont ha a ketrecében van akkor bebújik egy sarokba és ott kuksol,mozdulatlanul gubbaszt és még pislogni sem pislog! Kivettem, sokat simizem adni szeretnék neki finomságot de csak "le van dermedve "és nem eszik. A ketrecében is csak akkor eszik ha fekszem az ágyamon és azt is nagyon keveset. Kérlek segítsetek!2014. júl. 2. 16:17
1/2 anonim válasza:
Egyelőre hagyd békén, ez a környezetváltozás egy sokk neki, ő nem tudja, hogy szereted. Ne nyúlj be a birodalmába, ne simogasd, ne akard kivenni. Hagyj neki pár napot, amíg csak kaját, vizet adsz neki, hadd szokja a környezetét és érezze magát biztonságban. Aztán lassan mehetsz hozzá közelebb, beszélgethetsz vele, majd megszelidül. De legjobb lenne neki egy azonos nemű társ, így magányos. Van aki itt azt a vicces tanácsot adta, hogy plüssállatkát kell neki berakni, csak az elég hamar bepiszkolódhat.
2/2 aranynossy gergő válasza:
Ha sokat foglalkozol vele(simogatod,kézből eteted,beszélsz hozzá(hogy megszokja a hangodat)és ha szemezel vele) akor megszelidül. Meg hagy neki egy kis időt hiszen a tengerimalac nem olyan mint egy macska
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!